Χαρακόπουλος με δήμαρχο Κιλελέρ και αγρότες σε Γεωργαντά
«Έκπληκτες δεκάδες οικογένειες από τα παρακάρλια χωριά ανακάλυψαν πρόσφατα με το κτηματολόγιο ότι αμφισβητούνται από το δημόσιο οι ιδιοκτησίες τους σε καλλιεργήσιμη γη πέριξ της λίμνης Κάρλας. Είναι αδιανόητο ένα ζήτημα που θεωρούσαν ότι λύθηκε με νόμο του 1983 να το ξαναβρίσκουν μπροστά τους 40 χρόνια μετά». Τα παραπάνω τόνισε ο βουλευτής Λαρίσης της Νέας Δημοκρατίας κ. Μάξιμος Χαρακόπουλος κατά τη συνάντηση που είχε μαζί με εκπροσώπους των οικογενειών που αμφισβητείται η γη τους πέριξ της Κάρλας και τον δήμαρχο Κιλελέρ κ. Θανάση Νασιακόπουλο, με τον υπουργό Αγροτικής Ανάπτυξης κ. Γιώργο Γεωργαντά.
Ο Θεσσαλός πολιτικός ενημέρωσε τον υπουργό για το ζήτημα που υφίσταται και ζήτησε την επίσπευση των διαδικασιών που απαιτούνται για την οριστική επίλυσή του. Εξέθεσε μια σειρά από λόγους για τους οποίους οι ενδιαφερόμενοι ιδιοκτήτες ενίστανται όταν βλέπουν τμήμα της περιουσίας τους που δεν είχε αμφισβητηθεί από δημόσιο φορέα εδώ και 40 χρόνια, να αμφισβητείται σήμερα και να εμπλέκει την διαδικασία αποτύπωσης των ιδιοκτησιών στο κτηματολόγιο. Επί τούτων συνηγόρησε με την άποψη των μελών της επιτροπής και του δημάρχου Κιλελέρ για νομοθετική πρωτοβουλία επίλυσης του ανακύψαντος ζητήματος.
Τα παριστάμενα μέλη της επιτροπή των ιδιοκτητών, οι κ.κ. Ευθύμιος Χάμος, Αριστείδης Τανός και Γιάννης Παπακανάκης, από το Καλαμάκι του δήμου Κιλελέρ -όπου εντοπίζεται κυρίως το πρόβλημα- ανέφεραν ότι η αδυναμία να επιλυθούν οριστικά ορισμένα ιδιοκτησιακά προβλήματα που δημιουργήθηκαν με την αποξήρανση της Κάρλας, οδήγησε στην διαμόρφωση μιας ιδιάζουσας κατάστασης, εις βάρος τελικά πολλών κατοίκων της περιοχής. Όπως ανακάλυψαν, με την έκδοση των κτηματολογικών πινάκων δεν τους ανήκει καλλιεργήσιμη γη που, νόμιμα μεταβιβάστηκε (αγοραπωλησίες, αποδοχές κληρονομιών, δωρεές, υποθήκες για λήψη δανείων), φορολογήθηκε, αλλά και χρηματοδοτήθηκε με κονδύλια για την αγροτική ανάπτυξη και αποζημιώθηκε για τα έργα επανασύστασης της Κάρλας από το κράτος. Προς τούτο και προς αποκατάσταση της δικαιοσύνης και κοινωνικής ηρεμίας ζήτησαν την παρέμβαση της πολιτείας ώστε να υπάρξει ρύθμιση που θα αποκαθιστά τη νομιμότητα.
Στη σύσκεψη συμμετείχε κι ο γεωπόνος-σύμβουλος κ. Δημήτρης Σοφολόγης.