Κόκκαλης με Συνεταιριστές: Δε νοείται ανάπτυξη του πρωτογενούς τομέα χωρίς την ουσιαστική στήριξη του συνεργατισμού

Συνάντηση με τον Σύνδεσμο Αγροτικών Συνεταιριστικών Οργανώσεων και Επιχειρήσεων είχε ο τομεάρχης Αγροτικής Ανάπτυξης και Τροφίμων και βουλευτής Λάρισας του ΣΥΡΙΖΑ – Προοδευτική Συμμαχία κ. Βασίλης Κόκκαλης.

Ο πρόεδρος του Συνδέσμου κ. Γιώργος Κατσούλης καθώς και ο κ. Χρήστος Μπαρλιάς ανέπτυξαν τις θέσεις τους για την αγροτική πολιτική και εξέφρασαν την αγωνία τους για το μέλλον του Συνεταιριστικού Κινήματος.

Από την πλευρά του ο κ. Κόκκαλης τόνισε μετά το πέρας της συνάντησης: «Ο ΣΥΡΙΖΑ Προοδευτική Συμμαχία στηρίζει το υγιές συνεταιριστικό κίνημα στη χώρα μας με συγκεκριμένες προτάσεις. Μερικές από αυτές είναι η άμεση κατάργηση του νόμου Βορίδη, η εφαρμογή στρατηγικής ενίσχυσης του συνεργατισμού με αυτοτελή χρηματοδοτικά εργαλεία, η αξιοποίηση της συνεταιριστικής περιουσίας προς όφελος των μελών, η αναδιάρθρωση των συνεταιριστικών τραπεζικών οφειλών και η θέσπιση ουσιαστικών φορολογικών και οικονομικών κινήτρων με σκοπό την ένταξη νέων παραγωγών στο συνεταιρίζεσθαι. Με πράξεις, όχι με λόγια και ευχολόγια θα κάνει το βήμα εμπρός το συνεταιριστικό κίνημα, γιατί χωρίς αυτό δε νοείται ανάπτυξη του πρωτογενούς τομέα στη χώρα μας» κατέληξε.

Ακολουθήστε το Agrocapital.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι τις ειδήσεις