Σταρακά: «Νεκροταφεία οι σταβλικές εγκαταστάσεις.Θα δώσουμε αγώνα για τις αποζημιώσεις των παραγωγών όλης της χώρας»

Επίσκεψη σε όλους τους πληγέντες από την πανώλη κτηνοτρόφους του νομού, είχε τη Δευτέρα η βουλευτής Αιτωλοακαρνανίας του ΠΑΣΟΚ και συνυπεύθυνη του ΚΤΕ Αγροτικής Ανάπτυξης και Τροφίμων Χριστίνα Σταρακά.

Συγκεκριμένα, η βουλευτής επισκέφτηκε κτηνοτροφικές μονάδες στη Βόνιτσα, στον Αστακό και στην ευρύτερη περιοχή του Αγρινίου. Εκεί, συνομίλησε με κτηνοτρόφους, τα αιγοπρόβατα των οποίων έπληξε η πανώλη και είδε από κοντά την απόγνωση στα πρόσωπά τους. Οι καταστροφικές επιπτώσεις σε ζωικό κεφάλαιο είναι τεράστιες, ενώ την ίδια στιγμή, συγκλονίζουν οι περιγραφές των άτυχων παραγωγών που είδαν το βιός τους και την περιουσία τους να ξεκληρίζονται. «Καταστραφήκαμε! Νιώθω σαν να μου δολοφόνησαν τα ζώα. Οι σταβλικές μας εγκαταστάσεις έγιναν νεκροταφεία. Πώς θα ταΐσω την οικογένειά μου; Δεν το χωράει το μυαλό μου», της τόνισε χαρακτηριστικά με δάκρυα στα μάτια κτηνοτρόφος. Παράλληλα οι κτηνοτρόφοι, εκτός από την  καταστροφή που υφίστανται, έχουν να αντιμετωπίσουν και την προκλητική στάση του Υπ.ΑΑΤ. Όπως επισήμανε πρόσφατα ο Υπουργός, μέχρι να τελειώσει το φαινόμενο και να γίνει η καταγραφή των νεκρών ζώων, οι πληγέντες κτηνοτρόφοι να μην περιμένουν ούτε ευρώ.

Σε δηλώσεις της η Χριστίνα Σταρακά υπογράμμισε: «Η κτηνοτροφία είναι στο χείλος του γκρεμού. Επαναλαμβάνουμε εδώ τη θέση του ΠΑΣΟΚ για ένα εθνικό σχέδιο διάσωσης του κλάδου.Με δίκαιες και άμεσες αποζημιώσεις, αυστηρούς ελέγχους στα σύνορα και στους χώρους παραλαβής-παράδοσης των ζώων,  ενίσχυση των κτηνιατρικών υπηρεσιών, ελέγχους στις χονδρικές τιμές προϊόντων για την καταπολέμηση της αισχροκέρδειας και δράσεις για την εξιχνίαση κυκλωμάτων εμπορίας κρέατος. Σε ό,τι με αφορά, υπόσχομαι να φέρω το θέμα της πανώλης στη Βουλή με επίκαιρη ερώτηση και να δώσω τον αγώνα για να αποζημιωθούν οι κτηνοτρόφοι με κάθε μέσο, ακόμα και δικαστικά.  Μέχρι να αποζημιωθεί και ο τελευταίος παραγωγός, δεσμεύομαι απέναντι τους ότι θα είμαι στο πλευρό τους, μαχόμενη για το δίκιο και την αξιοπρέπεια τους.»

 

Ακολουθήστε το Agrocapital.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι τις ειδήσεις