Σταρακά: Ωμή παραδοχή ανεπάρκειας του διεφθαρμένου ΟΠΕΚΕΠΕ, δια στόματος Υπουργού

Στο πλαίσιο της 1ης συνεδρίασης της επιτροπής Παραγωγής και Εμπορίου για το νομοσχέδιο του ΥπΑΑΤ για τα ΠΟΠ προϊόντα, η βουλευτής Αιτωλοακαρνανίας του ΠΑΣΟΚ και εισηγήτρια του νομοσχεδίου εκ μέρος του κόμματος, Χριστίνα Σταρακά, έκανε την εξής δήλωση:

«Ωμή παραδοχή δια στόματος του Υπουργού Αγροτικής Ανάπτυξης και Τροφίμων για την ανεπάρκεια του διεφθαρμένου ΟΠΕΚΕΠΕ είχαμε σήμερα στη Βουλή.

Συγκεκριμένα, όπως παραδέχτηκε με κυνικό τρόπο ο κ. Τσιάρας, εξαιτίας της κακοδιαχείρισης και των σκανδάλων του ΟΠΕΚΕΠΕ τα τελευταία χρόνια, αποφάσισε να τον θέσει υπό την εποπτεία του Υπουργείου του μήπως και με αυτόν τον τρόπο λάβει τέλος η κατρακύλα του Οργανισμού.

Την ώρα που η χώρα μας έχει καταστεί για άλλη μια φορά δακτυλοδεικτούμενη από τους εταίρους μας και η Ευρωπαϊκή Εισαγγελία είναι καθ’ οδόν για την Αθήνα με σκοπό να ερευνήσει παράνομες χρηματοδοτήσεις και διασπάθιση κοινοτικών κονδυλίων με ευθύνη του ΟΠΕΚΕΠΕ, η κυβέρνηση αυτοθαυμάζεται μπροστά στις κάμερες και ενεργεί ως σωσίβιο σωτηρίας ενός πλοίου που βουλιάζει στα σκάνδαλα και στην ανυποληψία.

Αν δεν αποτελεί αυτό χρεοκοπία της πολιτικής της κυβέρνησης και απώλεια της αξιοπιστίας της, τότε τι είναι;

Την ίδια στιγμή, σχετικά με το μεγάλο πρόβλημα της πανώλης που τσακίζει τον κτηνοτροφικό κόσμο, ο Υπουργός αναγκάστηκε να δεσμευτεί, έπειτα από πίεση και παρέμβαση μου, για τη χορήγηση έκτακτου επιδόματος βοήθειας και για άμεσες αποζημιώσεις στους πληγέντες παραγωγούς.

Ένα είναι σίγουρο: Όσο η κυβέρνηση τζογάρει με τις ζωές των εκπροσώπων του πρωτογενή τομέα, το ΠΑΣΟΚ συνεχίζει τη μαχητική αντιπολίτευση διεκδικώντας τη χαμένη τους αξιοπρέπεια.»


 

Ακολουθήστε το Agrocapital.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι τις ειδήσεις