Jeff Rowe: Η Syngenta αξιοποιεί την τεχνητή νοημοσύνη για βιώσιμο μέλλον

Η τεχνητή νοημοσύνη επιταχύνει την Ε&Α για να αντιμετωπίσει την κλιματική αλλαγή και την επισιτιστική ασφάλεια

Ο Διευθύνων Σύμβουλος της Syngenta, Jeff Rowe, μίλησε πρόσφατα στο Παγκόσμιο Φόρουμ Τροφίμων του Wall Street Journal για τον μετασχηματιστικό αντίκτυπο της τεχνητής νοημοσύνης (AI) στη γεωργία. Ο Rowe τόνισε τη δέσμευση της Syngenta να επιταχύνει την έρευνα και ανάπτυξη (Ε&Α) με τη χρήση της AI για την αντιμετώπιση των κλιματικών προκλήσεων και την ενίσχυση της επισιτιστικής ασφάλειας.

"Η τενητή νοημοσύνη επιταχύνει ραγδαία τις διαδικασίες Ε&Α στον Όμιλο Syngenta", δήλωσε ο Rowe. "Όλα τα ερευνητικά μας έργα για την εύρεση νέων ενεργών συστατικών χρησιμοποιούν πλέον τη μηχανική μάθηση για τη βελτιστοποίηση του μοριακού σχεδιασμού. Πιστεύουμε ότι στο μέλλον, η AI θα μειώσει τον μέσο χρόνο από την ανακάλυψη έως την εμπορευματοποίηση κατά ένα τρίτο, από 15 χρόνια σε 10 χρόνια."

Η υιοθέτηση της τενητή νοημοσύνη  έχει ήδη θετικό αντίκτυπο στα προγράμματα αναπαραγωγής λαχανικών της Syngenta. Στην έρευνα ντομάτας, η ΤΝ χρησιμοποιείται για τη συλλογή περισσότερων δεδομένων με μεγαλύτερη ακρίβεια, επιτρέποντας στους επιστήμονες να αναπτύσσουν πιο ανθεκτικές και παραγωγικές ποικιλίες.

Η κλιματική αλλαγή αποτελεί μια από τις μεγαλύτερες προκλήσεις που αντιμετωπίζει η παγκόσμια γεωργία. Ο Rowe τόνισε ότι η AI παίζει καθοριστικό ρόλο στην αντιμετώπιση αυτής της απειλής, βοηθώντας τους αγρότες να διαχειριστούν τις ακραίες καιρικές συνθήκες.

"Εργαλεία ακριβείας όπως drones, αισθητήρες, δορυφόροι και αγροτικά μηχανήματα συλλέγουν ένα ευρύ φάσμα γεωπονικών δεδομένων", εξήγησε ο Rowe. "Η  τενητή νοημοσύνη μπορεί να αναλύσει αυτά τα δεδομένα για να δημιουργήσει χρήσιμες πληροφορίες για τους αγρότες, τις καλλιέργειές τους και το περιβάλλον, επιτρέποντάς τους να λαμβάνουν πιο ενημερωμένες αποφάσεις για την άρδευση, τη λίπανση και τον έλεγχο των ζιζανίων."

Η Syngenta δεν είναι μόνη της στην υιοθέτηση της ΤΝ για την αντιμετώπιση των παγκόσμιων προκλήσεων. Ο Rowe κάλεσε για αυξημένη συνεργασία μεταξύ χωρών, κυβερνήσεων, οργανισμών και κοινοτήτων για τη δημιουργία ενός περιβάλλοντος όπου η καινοτομία και η συνεργασία μπορούν να ανθήσουν.

"Μόνο μέσω της συνεργασίας μπορούμε να αξιοποιήσουμε πλήρως τη δύναμη της AI για να διασφαλίσουμε ένα βιώσιμο και ασφαλές μέλλον για το παγκόσμιο σύστημα τροφίμων", κατέληξε ο Rowe.