Αμπελοκαλλιεργητές: Παράταση ισχύος αδειών φύτευσης έως τον Αύγουστο του 2024

Το Υπουργείο Αγροτικής Ανάπτυξης και Τροφίμων χορηγεί παράταση ισχύος έως τις 23 Αυγούστου 2024 για άδειες αμπελοφυτεύσεων που λήγουν το 2023 και επρόκειτο να χρησιμοποιηθούν σε περιοχές που επλήγησαν από τα δυσμενή μετεωρολογικά φαινόμενα την άνοιξη του 2023.

Οι ενδιαφερόμενοι αμπελοκαλλιεργητές μπορούν να υποβάλουν αίτηση στην αρμόδια υπηρεσία των Διευθύνσεων Αγροτικής Οικονομίας και Κτηνοτροφίας έως τις 31 Δεκεμβρίου 2023.

Για να επωφεληθούν της παράτασης, οι αμπελοκαλλιεργητές πρέπει να προσκομίσουν τα ακόλουθα δικαιολογητικά:

  • Έντυπη αίτηση συνοδευόμενη από την καρτέλα της εκμετάλλευσης από το Αμπελουργικό Μητρώο.
  • Τη χορηγηθείσα άδεια φύτευσης των άρθρων 64, 66 του Καν (ΕΕ) 1308/2013 την οποία κατέχουν και δεν μπόρεσαν να υλοποιήσουν.
  • Βεβαίωση από δημόσια υπηρεσία που να επιβεβαιώνει την επικράτηση δυσμενών μετεωρολογικών φαινόμενων την άνοιξη του 2023 για τη συγκεκριμένη περιοχή στην οποία επρόκειτο να πραγματοποιηθεί η φύτευση του αμπελώνα είτε με άδεια νέας φύτευσης είτε με άδεια αναφύτευσης.

Η απόφαση αυτή αποτελεί μια σημαντική στήριξη για τους αμπελοκαλλιεργητές που επλήγησαν από τα ακραία καιρικά φαινόμενα της άνοιξης του 2023. Η παράταση ισχύος των αδειών φύτευσης θα τους δώσει τη δυνατότητα να ολοκληρώσουν τις φυτεύσεις τους και να παράγουν ποιοτικά κρασιά.

Ακολουθήστε το Agrocapital.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι τις ειδήσεις