Κατά τη διάρκεια του σεμιναρίου ποιότητας δοκιμάστηκαν 85 ατομικά δείγματα, πραγματοποιήθηκαν 31 βιωματικές εισηγήσεις από καταξιωμένους στον χώρο εισηγητές και απονεμήθηκαν Πιστοποιητικά Ικανότητας για την αναγνώριση θετικών και αρνητικών ιδιοτήτων στο Παρθένο Ελαιόλαδο.
Φυσικά σε όλη τη διάρκεια του σεμιναρίου τηρήθηκαν ευλαβικά όλα τα αναγκαία μέτρα του COVID-19.
Όπως επισημαίνει, σε ανακοίνωσή του μετά τη διεξαγωγή του σεμιναρίου, το Εργαστήριο Οργανοληπτικής Αξιολόγησης Ελαιολάδου Ρεθύμνου, η συνεργασία με το Ελληνικό Μεσογειακό Πανεπιστήμιο έχει ήδη αρχίσει να αποδίδει καρπούς, και στον τομέα της εκπαίδευσης.
Επιπλέον εκφράζονται θερμές ευχαριστίες στον Κοσμητόρα της Σχολής Γεωπονικών Επιστημών κ Βερβερίδη Φίλιππο και τον Δντη του Εργαστηρίου Ελαιοκομίας και συστημάτων Αγρο-οικολογικής παραγωγής δρ. Καμπουράκη Μανώλη από το Ελληνικό Μεσογειακό Πανεπιστήμιο, αλλά και τους υπόλοιπους εισηγητές μας, την κα Ελευθερία Γερμανάκη ,Δρ. Βουτζουράκη Νικόλαο, κο Καρπαδάκη Μανώλη, κο Κοτσάκη Νικόλαο και κο Αποστολάκη Γιάννη, για τις εξαιρετικές και καλά τεκμηριωμένες παρουσιάσεις τους.
Το Εργαστήριο Ρεθύμνου στέκεται πάντα δίπλα στους επαγγελματίες του ελαιολάδου με γνώμονα την διαφύλαξη της ποιότητας "από τον ελαιώνα έως τον καταναλωτή".