Παράταση ενός έτους ζητά η ΠΑΣΕΓΕΣ για το νέο φορλογικό νόμο


Παράταση ενός χρόνου για την εφαρμογή του νέου φορολογικού νόμου ζητά η ΠΑΣΕΓΕΣ από τον πρωθυπουργό Αντώνη Σαμαρά και τον αντιπρόεδρο της κυβέρνησης, Ευ. Βενιζέλο.

Ολόκληρη η ανακοίνωση

Το Διοικητικό Συμβούλιο της ΠΑΣΕΓΕΣ λαμβάνοντας υπ’ όψη του :

1.      Ότι δεν έγιναν αποδεκτές οι προτάσεις που κατέθεσε στη Βουλή των Ελλήνων και στην αρμόδια Επιτροπή Οικονομικών στο πλαίσιο της διαβούλευσης των Κοινωνικών Εταίρων όταν συζητήθηκαν ως νομοσχέδια οι σήμερον ισχύοντες νόμοι 4093/2012 και 4223/2013.

2.      Ότι δεν έγιναν αποδεκτές οι βελτιωτικές προτάσεις που κατέθεσε προς την πολιτική ηγεσία του Υπουργείου Οικονομικών, ώστε να διορθωθούν κραυγαλέες αρνητικές προβλέψεις των παραπάνω νόμων.

3.      Ότι δεν έγιναν αποδεκτές οι επισημάνσεις και προτάσεις που κατέθεσε προς τον Γενικό Γραμματέα Εσόδων κύριο Χάρη Θεοχάρη, για διόρθωση και βελτίωση της ΠΟΛ 1281/2013.

4.      Ότι οι κινητοποιήσεις των αγροτών και τα δίκαια αιτήματά τους δεν βρίσκουν ανταπόκριση σε «ευήκοα ώτα» της πολιτικής ηγεσίας του Υπουργείου Οικονομικών.

Απεφάσισε ομόφωνα σαν ύστατη προσπάθεια εκτόνωσης των εντεινόμενων κινητοποιήσεων των αγροτών, να απευθυνθεί στους κ.κ. αρχηγούς των δύο κομμάτων που συγκυβερνούν, τόσον προς τον Πρωθυπουργό κύριο Αντώνη Σαμαρά όσον και προς τον Αντιπρόεδρο της Κυβέρνησης κύριο Ευάγγελο Βενιζέλο και να τους ζητήσει να ασχοληθούν προσωπικά με την διαμορφωμένη αρνητική κατάσταση στον αγροτικό τομέα, δίνοντας εντολή, όσα νομοθετήθηκαν για την φορολογία των αγροτών να έχουν ισχύ από 1.01.2015, δηλαδή το έτος 2014 να είναι έτος προσαρμογής, ώστε να δοθεί δυνατότητα, αφ’ ενός στις αρμόδιες υπηρεσίες του Υπουργείου Οικονομικών να εξετάσουν εξαντλητικά και ορθά, τα προκύπτοντα προβλήματα και αφ’ ετέρου οι φοροτέχνες και οι υπόχρεοι αγρότες να έχουν τη δυνατότητα πλήρους ενημέρωσης, κατανόησης και προσαρμογής στο νέο φορολογικό πλαίσιο.

Εάν αυτό δεν αποφασισθεί άμεσα, ούτως ώστε στη συνέχεια να δοθεί η χρονική ευχέρεια να επιλυθούν επιμέρους ζητήματα, τότε είναι σίγουρο, ότι αυτά που θα ακολουθήσουν θα διαμορφώσουν δραματικά αδιέξοδα στην αγροτική παραγωγή και στον αγροτικό κόσμο της χώρας μας.