Κρασί & σοκολάτα

Εκδήλωση οινογνωσίας και γευσιγνωσίας με αφρώδεις και γλυκούς οίνους, καθώς και αμπελοοινικά αποστάγματα από τα οινοποιεία-μέλη της ένωσης «Οίνοι Βορείου Ελλάδος», που θα συνδυαστούν με χειροποίητα σοκολατάκια «Αγαπητός»!

Ο οινολόγος Δημήτρης Βαβάτσης, θα μας μυήσει στα χαρακτηριστικά τριών αφρωδών οίνων, τριών γλυκών και τριών αποσταγμάτων από τον βορειοελλαδίτικο αμπελώνα, ενώ η κάθε μία ετικέτα θα έχει και το δικό της σοκολατένιο ταίρι που δημιουργεί, ειδικά για τη γευσιγνωσία ο chocolatier Θόδωρος Βαλογιώργης του ζαχαροπλαστείου «Αγαπητός».

Στην οινογνωσία θα δοκιμάσουμε:

Αφρώδεις οίνοι:
- Παράγκα Sparkling, Οίνος Λευκός Ξηρός Αφρώδης από το Κτήμα Κυρ-Γιάννη στο Γιαννακοχώρι Ημαθίας
- Aurelia Pink Sparkling, Οίνος Ροζέ Αφρώδης Ημίξηρος από το οινοποιείο Ζοίνος στη Ζίτσα Ιωαννίνων
- Zoé, Οίνος Αφρώδης Φυσικός Ροζέ από το Κτήμα Πόρτο Καρράς στη Σιθωνία Χαλκιδικής

Γλυκείς οίνοι:
- Μυλοπόταμος Νάμα, Οίνος Ερυθρός Γλυκός από το οινοποιείο Μυλοπόταμος στο Ιερό Κελί Αγίου Ευσταθίου, στο Άγιον Όρος
- Μαλαγουζιά από υπερώριμα σταφύλια, Οίνος Λευκός Γλυκός από το Κτήμα Γεροβασιλείου στην Επανομή Θεσσαλονίκης
- Ωμέγα Όψιμος Τρύγος, Οίνος Λευκός Φυσικώς Γλυκύς από το Κτήμα Άλφα στο Αμύνταιον Φλώρινας

Αμπελοοινικά αποστάγματα:
- Άβατον, Τσίπουρο χωρίς γλυκάνισο από την Tsantali και τον αμπελώνα Αγίου Όρους
- Μοσχάτο, Απόσταγμα Στεμφύλων Σταφυλής από την ποτοποιία Μπαμπατζίμ στην Αγχίαλο Θεσσαλονίκης
- Grand Reserve Παλαιωμένο Τσίπουρο 2 ετών από το Κτήμα Γκλίναβος στο Μοναστήρι Ζίτσας, στα Ιωάννινα

Μία διαφορετική εκδήλωση οινογνωσίας και γευσιγνωσίας, γεμάτη φυσαλίδες, γλύκα και απόλαυση, που στο τέλος θα μας αφήσει τη γεύση και τη λαχτάρα των Χριστουγέννων!

Η εκδήλωση πραγματοποιείται στο πλαίσιο του Thessaloniki Food Festival 2016, το μεγαλύτερο γαστρονομικό φεστιβάλ στην Ελλάδα, με πολλές και ποικίλες γευστικές προτάσεις για όλους.

Κρασί & Σοκολάτα
Πέμπτη 1 Δεκεμβρίου 2016
Ώρα 19:00 – 21:00
Ξενοδοχείο «The Excelsior»
Μητροπόλεως 23 & Κομνηνών 10
Θεσσαλονίκη