1o Αγροδιατροφικό Συνέδριο & Έκθεση AGROWN

Οι διοργανωτές του 1ου Αγροδιατροφικού Συνεδρίου και Έκθεσης AGROWN Εφημερίδα «Συνείδηση» και Εφημερίδα «Πελοπόννησος» σε ένδειξη συμπαράστασης στους πληγέντες στη Θεσσαλία, προσαρμόζουν τις εργασίες του Συνεδρίου στην επικαιρότητα των ημερών και αφιερώνουν την πρώτη και τελευταία ενότητα (συζήτηση) στις προκλήσεις που αντιμετωπίζει ο αγροτικός τομέας και η εφοδιαστική αλυσίδα σ’ ένα ασταθές περιβάλλον κλιματικής κρίσης και ακραίων καιρικών φαινομένων.

Το Συνέδριο τελεί υπό την αιγίδα του Υπουργείου Αγροτικής Ανάπτυξης, σε αναγνώριση του σημαντικού ρόλου που έχουν στόχο να διαδραματίσουν οι εργασίες και τα συμπεράσματα του Συμβουλίου, για το πρωτογενή τομέα και την Ελληνική οικονομία γενικότερα. 

Στην 1η ενότητα με τίτλο «Ακραία καιρικά φαινόμενα στην εποχή της κλιματικής κρίσης και Αγροτικός Τομέας: κίνδυνοι, επιπτώσεις και προκλήσεις στο πλαίσιο της διαχείρισής τους» οι συμμετέχοντες ομιλητές θα συζητήσουν την άμεση και έμμεση επίδραση της κλιματικής κρίσης στην ένταση και τη συχνότητα των φαινομένων, με έμφαση στις επιπτώσεις στον Αγροτικό Τομέα και στις δυνατότητες μετριασμού τους, μέσω έγκαιρης πρόγνωσης και έργων υποδομής.

Στη συζήτηση θα συμμετάσχουν οι:
• Καθ. Π. Νάστος, Διευθυντής Εργαστηρίου Κλιματολογία και Ατμοσφαιρικού Περιβάλλοντος, του Γεωλογικού Τμήματος Εθνικού και Καποδιστριακού Πανεπιστημίου Αθηνών
• Καθ. Π. Παπαγεώργας, καθηγητής Τμήματος Ηλεκτρολόγων Μηχανικών, Πανεπιστήμιο Δυτικής Αττικής
• Καθ. Δημήτρης Πυρομάλλης, Αναπληρωτής καθηγητής Τμήματος Ηλεκτρολόγων Μηχανικών, Πανεπιστήμιο Δυτικής Αττικής
• Δρ. Ελισσάβετ Φελώνη, Διδάσκουσα Πανεπιστημίου Δυτικής Αττικής, Επιστημονική συνεργάτιδα ΕΚΠΑ
• Κος Αθανάσιος Πετρόπουλος, Γεωπόνος, Μέλος της Διοικούσας Επιτροπής του ΓΕΩΤΕΕ Πελοποννήσου & Δυτικής Στερεάς Ελλάδας
• Κα Χρυσούλα - Σοφία Αρμενιάκου, Μηχανικός Τοπογραφίας και Γεωπληροφορικής, Υπάλληλος στη Διεύθυνση Τεχνικών Έργων Περιφέρειας Αττικής

Τη συζήτηση θα συντονίσει ο κ. Άγγελος Χασιώτης, Μηχανολόγος Μηχανικός, Υποψήφιος Διδάκτωρ ΕΚΠΑ.

Ακολουθήστε το Agrocapital.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι τις ειδήσεις