Η Πρωτογενής Παραγωγή με το Βλέμμα στο Μέλλον: Προκλήσεις και Προοπτικές στη Γεωργία και Κτηνοτροφία

Tο Ελληνο-Αμερικανικό Εμπορικό Επιμελητήριο και η Επιτροπή Αγροτεχνολογίας, υπό την αιγίδα του Υπουργείου Αγροτικής Ανάπτυξης και Τροφίμων, διοργανώνει το “12ο Συνέδριο Αγροτεχνολογίας”, με τίτλο: «Η Πρωτογενής Παραγωγή με το Βλέμμα στο Μέλλον: Προκλήσεις και Προοπτικές στη Γεωργία και Κτηνοτροφία» που θα πραγματοποιηθεί την Παρασκευή 23 Φεβρουαρίου 2024 στο ξενοδοχείο Porto Palace της Θεσσαλονίκης.

Το ετήσιο Συνέδριο Αγροτεχνολογίας, το οποίο διοργανώνεται από το 2012 έχει καθιερωθεί ως ο κορυφαίος θεσμός στον κλάδο, αναδεικνύοντας σημαντικές λύσεις της αγροτικής οικονομίας αλλά και του αγρότη επιχειρηματία.

Στο 12ο Συνέδριο Αγροτεχνολογίας θα συζητηθούν προτάσεις για την επόμενη μέρα μετά τα καταστροφικά καιρικά φαινόμενα και τις συστημικές αλλαγές που έχει ανάγκη ο κλάδος προκειμένου να αναγεννηθεί και να αναπτυχθεί.

Ταυτόχρονα, το Συνέδριο θα επικεντρωθεί στην κτηνοτροφία και παράγωγα αυτής, όπως η γαλακτοκομία και τυροκομία, κλάδους με μεγάλες δυνατότητες αλλά και σημαντικές προκλήσεις, καθώς πρέπει να προσαρμοστούν στην αυξανόμενη ζήτηση με λιγότερους πόρους.

Το παρών, στο συνέδριο θα δώσουν εξέχουσες προσωπικότητες με διεθνή γνώση και εμπειρία στην αγροτική οικονομία, εκπρόσωποι της κυβέρνησης και της τοπικής

αυτοδιοίκησης, καθηγητές πανεπιστημίου, επιχειρηματίες και αναλυτές, με σκοπό να αναδείξουν και να παρουσιάσουν όλες τις εξελίξεις και τις προοπτικές στον κλάδο της αγροτεχνολογίας.

Στο πλαίσιο των εργασιών του Συνεδρίου, θα τεθούν στο επίκεντρο οι ακόλουθες θεματικές ενότητες:

· Ανασυγκρότηση και προτεραιότητες αποκατάστασης πληγεισών περιοχών

· Διαχείριση κινδύνων σε περίοδο εντεινόμενης κλιματικής κρίσης

· Η τεχνολογία ως εργαλείο αντιμετώπισης φυσικών καταστροφών

· Δημογραφικό και διαδοχή αγροτικών εκμεταλλεύσεων

· Η νέα αγορά πιστώσεων άνθρακα και οι ευκαιρίες για την ελληνική γεωργία

· Ανθεκτική κτηνοτροφία: Βιώσιμες και κυκλικές πρακτικές

· Ευζωία και κτηνοτροφία ακριβείας

· Καινοτομίες στη διατροφή αγροτικών ζώων

· Η εξωστρέφεια ως κλειδί ανάπτυξης της γαλακτοκομίας

· Τυροκομία: Συνδυάζοντας παράδοση με καινοτομία

· Εργαλεία και ευκαιρίες για είσοδο στον αγροτικό τομέα και εκσυγχρονισμό εκμεταλλεύσεων

Event Page | https://www.amcham.gr/events/event/12th-agrotechnology-conference/ Registration | https://www.eventora.com/en/Events/12th-Agrotechnology-Conference

Ακολουθήστε το Agrocapital.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι τις ειδήσεις