«Ο Υμηττός αύριο. Προστασία, διαχείριση και διασύνδεση με την κοινωνία»

Το Διοικητικό Συμβούλιο του ΓΕΩΤ.Ε.Ε. αποφάσισε τη διοργάνωση Συνεδρίου με τίτλο «Ο Υμηττός αύριο. Προστασία, διαχείριση και διασύνδεση με την κοινωνία». Στην εκδήλωση θα παρουσιαστούν θέματα που αφορούν στην υφιστάμενη κατάσταση του ορεινού όγκου του Υμηττού και σχετίζονται με το φυσικό περιβάλλον του και τις επιπτώσεις των ανθρώπινων παρεμβάσεων σε αυτό. Θα προσδιοριστούν και θα αναλυθούν τα προβλήματα και οι κίνδυνοι που αντιμετωπίζει ο Υμηττός και θα συζητηθούν προτάσεις διαχείρισης που θα εξασφαλίζουν τον πολυλειτουργικό  ρόλο του Υμηττού ως περιαστικό δάσος που συμβάλει καθοριστικά στην ανθεκτικότητα των αστικών περιοχών της Αττικής. Το συνέδριο θα πραγματοποιηθεί στην Ηλιούπολη το Σάββατο 2 Μαρτίου & την Κυριακή 3 Μαρτίου 2024, στο Δημαρχιακό Μέγαρο Ηλιούπολης «Μίκης Θεοδωράκης». 

Οι εργασίες του Συνεδρίου διαρθρώνονται σε δύο μέρη και συγκεκριμένα το πρώτο μέρος που περιλαμβάνει εισηγήσεις ειδικών επιστημόνων και φορέων και το δεύτερο μέρος όπου θα διεξαχθεί συζήτηση με τη συμμετοχή εκπροσώπων της Πολιτείας για θέματα δασικής πολιτικής, της Δασικής Υπηρεσίας, της Τοπικής Αυτοδιοίκησης Α’ και Β’ Βαθμού, του Γεωτεχνικού Επιμελητηρίου Ελλάδας και άλλων φορέων.

Ολόκληρο το συνέδριο θα μεταδοθεί ζωντανά διαδικτυακά, με livestreaming, μέσω της ιστοσελίδας του Επιμελητηρίου (https://geotee.gr)

Ακολουθήστε το Agrocapital.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι τις ειδήσεις