5ο Συνέδριο ESP Europe τον Νοέμβριο του 2024

Φέτος το ESP διοργανώνει το 5ο Ευρωπαϊκό συνέδριό του με θέμα "Υπηρεσίες οικοσυστήματος: Ένας πλανήτης, μία υγεία. 

Το θέμα εστιάζει στο πώς η έννοια των υπηρεσιών οικοσυστήματος μπορεί να αντιμετωπίσει τις προκλήσεις για την επίτευξη του παγκόσμιου οράματος της One Health. 

Υπογραμμίζει την αλληλεξάρτηση του ανθρώπου την υγεία, την υγεία των ζώων και των φυτών, την υγεία των οικοσυστημάτων και την υγεία του παγκόσμιου περιβάλλοντος Το συνέδριο θα πραγματοποιηθεί στο Wageningen της Ολλανδίας, 18-22 Νοεμβρίου 2024. Η επιστήμονας του ZALF καθ. Dr. Bettina Matzdorf είναι μέρος του Επιστημονικού Προγράμματος Επιτροπή.

Το θέμα είναι συνεπές με τις διεθνείς δεσμεύσεις στο πλαίσιο του Παγκόσμιου Πλαισίου Βιοποικιλότητας και βρίσκεται στο επίκεντρο των Στόχων Βιώσιμης Ανάπτυξης. 

Αυτοί οι στόχοι μπορούν να επιτευχθούν μόνο σε ένα υγιές και δίκαιο οικονομικό σύστημα που λαμβάνει υπόψη την πλήρη αξία της συνεισφοράς της φύσης στην ανθρώπινη ευημερία. 

Η επιστήμη των υπηρεσιών οικοσυστήματος μπορεί να συμβάλει σημαντικά στην αντιμετώπιση διαφόρων προκλήσεων για τη βιώσιμη ανάπτυξη και την παγκόσμια υγεία και προσφέρει μεγάλες δυνατότητες για επιστημονικές συνεργασίες σε όλους τους τομείς και για την ώθηση μετασχηματιστικών αλλαγών. 

Το ESP είναι η κορυφαία παγκόσμια κοινότητα υπηρεσιών οικοσυστήματος. Τα συνέδρια ESP εξυπηρετούν μια ζωτική λειτουργία για αυτήν την κοινότητα παρέχοντας χώρο για ανταλλαγή γνώσης, δικτύωση και καινοτομία. 

Στο 5ο Συνέδριο ESP Europe, στοχεύουμε να επικεντρωθούμε σε δύο θεματικές ροές: α) Υπηρεσίες οικοσυστήματος και υγεία, και β) υπηρεσίες οικοσυστήματος και συνθήκες μετασχηματιστικής αλλαγής. 

Οι ροές εμπνέονται από το γενικότερο θέμα του συνεδρίου και θα τροφοδοτήσουν τα αποτελέσματα και τα συμπεράσματα του συνεδρίου με διαφορετικούς τρόπους - με κοινό στόχο την κλιμάκωση των θετικών επιπτώσεων της έρευνας για τις υπηρεσίες οικοσυστήματος. 

Φυσικά, όπως πάντα, θα υπάρχει επίσης αρκετός χώρος για προτάσεις συνεδρίας που δεν ταιριάζουν απόλυτα στη διάταξη των ροών και των συνθηκών, αλλά αφορούν θέματα σχετικά με την κοινότητα του ESP. 

Το 5ο Συνέδριο ESP Europe θα είναι μια προσωπική διάσκεψη για να προσφέρει μια εμπλουτισμένη εμπειρία που επιτρέπει στους συμμετέχοντες να βυθιστούν πλήρως στο συνέδριο, να αλληλεπιδράσουν με τους ομιλητές και να ασχοληθούν με άλλους συμμετέχοντες σε πραγματικό χρόνο. 

Το συνέδριο θα καταβάλει επίσης ιδιαίτερη προσπάθεια για την ενδυνάμωση των νέων φωνών. Δεσμευόμαστε να επιτρέψουμε τη συμμετοχή υψηλού αντίκτυπου από ερευνητές πρώιμης σταδιοδρομίας. 

Το πρόγραμμα θα συμπληρωθεί με προσυνεδριακές εκπαιδεύσεις, δείπνο συνεδρίων και εκδρομές πεδίου που θα προβάλλουν τοπικά τοπία. Οι εγγραφές θα ανοίξουν αυτό το καλοκαίρι. 

Ανυπομονούμε να σας καλωσορίσουμε όλους στο Wageningen τον Νοέμβριο για να συναντήσετε και να συνδεθείτε με παθιασμένους ανθρώπους, να μάθετε από τις εμπειρίες τους και να αποκτήσετε πολύτιμες γνώσεις σχετικά με τις συνδέσεις μεταξύ των υπηρεσιών οικοσυστήματος και του One Planet, One Health!.

Περισσότερες πληροφορίες για το Συνέδριο ΕΔΩ
 

Ακολουθήστε το Agrocapital.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι τις ειδήσεις