Το γύρο του κόσμου κάνει το Αυγοτάραχο Trikalinos

Ιδιαίτερα αναγνωρισμένα πλέον είναι τα προϊόντα της εταιρίας Παραδοσιακό Αυγοτάραχο Trikalinos, αναγνωρίζονται και χαίρουν εκτίμησης, τόσο στην Ελλάδα όσο και στο εξωτερικό. Η εταιρία πολύ συχνά παρουσιάζεται σε πολλά άρθρα και δημοσιεύσεις.

Επίσης, πολλοί αναγνωρισμένοι Σεφ δοκίμασαν το Παραδοσιακό Αυγοτάραχο Τrikalinos, το συμπεριέλαβαν στα μενού τους και μιλούν με θαυμασμό για το προϊόν

Συνέντευξη του Σεφ Τόμας Κέλλερ

Ταξιδεύετε και βλέπετε προϊόντα σε άλλες κουζίνες, σε άλλες χώρες, που μπορεί να σας ενδιαφέρουν; Πολύ λίγα. Προσπαθούμε να εμπνεόμαστε «εκ των έσω», παρά «εκ των έξω».

Θέλουμε να παίρνουμε ό,τι ξέρουμε, ό,τι κάνουμε, ποιοί είμαστε και να το μεταφράζουμε σε εμάς και να εμπνέουμε ο ένας τον άλλο, σε μια μορφή συνεργασίας. Αυτό βοηθά να διατηρούμε μια εξελισσόμενη φιλοσοφία, παρά να βγούμε έξω και να πούμε: Ω! Είδα κάτι ενδιαφέρον στην Ιαπωνία, ας το κάνουμε κι εμείς. Φυσικά, το ελληνικό φρέσκο αυγοτάραχο είναι πηγή έμπνευσης. Το σερβίρεις , όπως είναι. Δε γίνεται συστατικό απλά ένα συστατικό σε κάποιο από τα πιάτα σου.

Συνέντευξη του Χοσέ Αντρέ www.superchefblog.com

Προωθείτε το Χαμόν (Ιβηρικό ζαμπόν). Έχετε μια σειρά προϊόντων από κατσαρόλες, τηγάνια και τρόφιμα; Θα κυκλοφορήσουν σύντομα;

Jose Andres: Έχουμε δύο - τρείς ιδέες. Θέλω να έχω μία σειρά προϊόντων, όχι για το «εγώ» μου, αλλά για να βοηθήσω να καλυφθεί ένα κενό που δεν κάλυψε κανένας, ώστε να εξυπηρετήσω τους ανθρώπους. Το Χαμόν είναι πολύ σημαντικό:

Ήταν το προσωπικό μου στοίχημα σαν Σεφ. Έχουμε επίσης ένα υπέροχο Αυγοτάραχο, από αυγά Κεφάλου. Χρειάζομαι αυτό το προϊόν στο εστιατόριό μου. Το λατρεύω. Το συνάντησα στην Ελλάδα. Το χρησιμοποιώ στο Ζaytinia (Εστιατόριο). Το εισήγαγαν στις ΗΠΑ και το Ζaytinia το έφερε. Τώρα συνεργαζόμαστε με την εταιρία Roger's Collection για το Παραδοσιακό Αυγοτάραχο Trikalinos και το Χαμόν.

www.joseandres.com

[...] αργότερα, αν και ήταν εξαντλημένος τράβηξα το Τζέϊμι στο Ζaytinia, για να του δείξω τι κάνουμε εκεί.

Ο Τζέϊμι ερωτεύτηκε το Αυγοτάραχο, ένα είδος αποξηραμένων αυγών ιχθύων από την Ελλάδα. Αυτό το προϊόν είναι εξαιρετικά σπάνιο ακόμη και στην Ελλάδα, γι' αυτό και είμαι ιδιαίτερα υπερήφανος που είμαστε το μοναδικό εστιατόριο στις ΗΠΑ, που το σερβίρουμε [...]

 

Ακολουθήστε το Agrocapital.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι τις ειδήσεις