Επειδή ο κόσμος που ζούμε δεν έμοιαζε ήδη με την πιο σουρεαλιστική ταινία τρόμου, μια νέα είδηση από τη Μεγάλη Βρετανία έρχεται τώρα για να κάνει τα πράγματα ακόμα χειρότερα.
Να σας συστήσουμε τις κάμπιες-ζόμπι.
Στην αγροτική περιοχή του Lancashire, εμπειρογνώμονες της άγριας φύσης ανέφεραν πως τα γνωστά σε όλους μας τριχωτά έντομα έχουν αρχίσει να μολύνονται από έναν «άγριο» ιό, ο οποίος τα κάνει να θυσιάζονται και έπειτα να εκρηγνύονται, προκειμένου ο μικροοργανισμός που είχε εισβάλει μέσα τους να απελευθερωθεί και να διεκδικήσει κάποιο άλλο θύμα.
Τέλειο;
Η συγκεκριμένη αναφορά ήρθε από το Lancashire Wildlife Trust και τον Dr. Chris Miller, ο οποίος εργάζεται στο παράρτημα του Manchester και του Βόρειου Merseyside. Αφορμή στάθηκε το γεγονός πως ο Miller άρχισε να βρίσκει πτώματα από κάμπιες πάνω σε κλαδιά και μικρούς θάμνους.
Ή, για να είμαστε πιο ακριβείς, τα κελύφη του δέρματος των πτωμάτων, τα οποία είχαν σκάσει μετά το θάνατο.
«Διεξήγαγα μια μεγάλη έρευνα για την κοινή κοινονύμφη (μικρή πεταλούδα) στο Winmarleigh Moss και παρατήρησα μια κάμπια να κρέμεται από το άκρο ενός κλαδιού, ενός μικρού θάμνου. Αργότερα είδα άλλη μία να κρέμεται από ένα ψηλό χορταράκι. Και οι δύο ήταν νεκρές, αλλά άθικτες κατά τ' άλλα», λέει ο Dr. Miller.
«Ενώ έλεγχα μερικά άλλα κλαδιά, παρατήρησα μικρά κομματάκια από δέρμα κάμπιας σε μερικές συστάδες κλαδιών, που υποδήλωναν πως οι δύο που είχα δει προηγουμένως δεν ήταν οι μόνες κάμπιες που είχαν επηρεαστεί. Είναι αρκετά φρικτό, αν το καλοσκεφτείς», προσθέτει.
Δεν θα διαφωνήσουμε καθόλου με τον κύριο Miller.
Οι επιστήμονες πιστεύουν πως πρόκειται για μια περίπτωση «βακουλοϊού», ενός ιού δηλαδή που ωθεί τα μολυσμένα δείγματα να ανταποκρίνονται στο φως, αναγκάζοντάς τα να ανεβαίνουν σε μεγαλύτερα ύψη από το συνηθισμένο τους περιβάλλον. Όταν σκαρφαλώνουν σε αυτά τα πιο επικίνδυνα μέρη το αποτέλεσμα είναι να πεθάνουν και ο «βακουλοϊός» να μπορέσει να μεταφερθεί στα ζώα που υπάρχουν από κάτω, στο επίπεδο του εδάφους.
Ακολουθήστε το Agrocapital.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι τις ειδήσεις