Η σωτηρία του σκηνικού του 'Star Wars'
Η Τυνησία ανακοίνωσε την Τρίτη ότι θα κάνει παγκόσμιου εμβέλειας καμπάνια με στόχο να μαζέψει χρήματα και να σώσει το σκηνικό της ταινίας Star Wars από την καταστροφή, λόγω της ερήμου που το περιβάλλει.
 
Το σύνολο της Mos Espa της πατρίδας του Anakin Skywalker ενός εκ των πρωταγωνιστών της επιτυχημένης σειράς ταινιών blockbuster που αργότερα γίνεται ο Darth Vader, χτίστηκε στο Ong Jmel στη νότια Τυνησία στη δεκαετία του 1990 για τα γυρίσματα της ταινίας "Star Wars Episode One - The Phantom Menace"
 
Το τυνησιακό υπουργείο τουρισμού έχει έρθει σε επαφή με αρκετές διεθνής οργανώσεις ώστε να ξεκινήσει διεθνής καμπάνια συλλογής χρημάτων για να συγκεντρωθεί το απαιτούμενο ποσό των 137.000 ευρώ και να γίνει η ανακατασκευή του σκηνικού - πόλης που έχει καταστραφεί από την άμμο της ερήμου.
 
Η Mos Epsa βρίσκεται σε μία "ανεμοδαρμένη" περιοχή και απειλείται από της ανεμοθύελλες που κινούν τους αμμόλοφους κατά 15 μέτρα κάθε χρόνο.
 
 
 
 
 
"Καταφέραμε να μετακινήσουμε 8.000 κυβ. μέτρα άμμου σε 12 μέρες. Δυστυχώς όμως κάποιες από τις κατασκευές έχουν ήδη καταστραφεί", αναφέρει ο Fahmi Houki, αξιωματούχος του τυνησιακού υπουργείου τουρισμού.
 
Η τουριστική βιομηχανία της Τυνησίας έχει πληγεί τα τελευταία δύο χρόνια από τις αναταραχές στην ευρύτερη περιοχή (Αραβική Άνοιξη) με τον νέο υπουργό τουρισμού Amel Karboul, να ανακοινώνει τον προηγούμενο μήνα ότι επιθυμεί να βελτιώσει την εικόνα της Τυνησίας και να την αναδείξει ως προορισμό διακοπών ακόμα και σε περιοχές μακριά από τα παράλια της χώρας.
Ακολουθήστε το Agrocapital.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι τις ειδήσεις