Βουλευτές ΝΔ προς Γ.Στουρνάρα: Πάρτο αλλιώς με τα αγροτεμάχια

 Η υπερφορολόγηση των αγροτεμαχίων και των οικοπέδων έχει ξεσηκώσει 60 βουλευτές της ΝΔ, που συνυπογράφουν κείμενο με το οποίο ζητούν από τον υπουργό Οικονομικών, Γιάννη Στουρνάρα να κάνει διορθώσεις. Υπογραμμίζουν ότι αυτό το ζήτημα θα εμποδίσει την επανεκκίνηση της αγροτικής οικονομίας λόγω της υπερβολικής επιβάρυνσης
των αγροτών μας ενώ πολλοί αγρότες δεν θα έχουν καν δυνατότητα να πληρώσουν.
            Ειδικότερα με ερώτησή τους στη Βουλή, 60 βουλευτές με επικεφαλής τον βορειοελλαδίτη, Ιορδάνη Τζαμτζή,σηκώνουν το γάντι και καταθέτουν ερώτηση για το τι προτίθενται οι συναρμόδιοι υπουργοί να
πράξουν ώστε να μην επιβαρυνθούν οι αγρότες μας με αβάσταχτες και άδικες φορολογίες αλλά και τι μέλλει γενέσθαι με τις εγκαταλελειμμένες και ανεκμετάλλευτες γαίες οι οποίες κανένα έσοδο δεν επιφέρουν στους κατόχους τους.
            «Βασικός συντελεστής φορολόγησης για τα αγροτεμάχια ορίζεται το 1,5 ευρώ ανά στρέμμα. Ο φόρος προσαυξάνεται ανάλογα με τη θέση του αγροτεμαχίου, τη χρήση του, την απόσταση του από τη θάλασσα, αλλά και από τη θέση του σε σχέση με τις οδούς. Εάν υπάρχει κατοικία στο αγροτεμάχιο, ο βασικός συντελεστής πολλαπλασιάζεται με το 5. Ακόμη, ο συντελεστής μειώνεται σταδιακά για εκτάσεις από 130 στρέμματα και πάνω. Με δεδομένο ότι τα αγροτεμάχια καλλιεργούνται, η επιβάρυνση τους από τους συντελεστές φορολόγησης είναι υπερβολική», τονίζουν μεταξύ άλλων.
            Οι βουλευτές της ΝΔ αναφέρουν τα προβλήματα που αναμένεται να προκύψουν από  τις τρομακτικές προσαυξήσεις στους συντελεστές φορολόγησης των αγροτεμαχίων, οι οποίες καταβαραθρώνουν τους μικρομεσαίους αγρότες (μικραίνει η φορολόγηση πάνω από 130 στρέμματα) και ζητούν διορθωτικές κινήσεις από πλευράς του οικονομικού επιτελείου της κυβέρνησης. Οι βουλευτές της ΝΔ αναφέρονται στα παράλογα του προσχεδίου για τα αγροτεμάχια, με την διαφορετική φορολόγηση ενός χωραφιού με την ίδια καλλιέργεια, που αλλάζει μόνο και μόνο αν είναι κοντά στη θάλασσα, σε εθνικό ή επαρχιακό δρόμο ενώ στην πραγματικότητα ένα χωράφι κοντά σε θαλασσινό νερό, αποδίδει το ίδιο ή και λιγότερο.
            Παρότι οι 60 είναι προσεκτικοί στις διατυπώσεις τους είναι φανερό ότι το θέμα της υπερφορολόγησης των αγροτεμαχίων έχει ξεσηκώσει αντάρτικο εναντίον του υπουργού Γιάννη Στουρνάρα, που ούτως ή άλλως είναι εδώ και καιρό στο στόχαστρο αρκετών βουλευτών της ΝΔ.

Ακολουθήστε το Agrocapital.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι τις ειδήσεις