Θ.Πετράκος: Μη βάλετε λουκέτο στα μαγαζιά των χωριών

Να μην υπάρξει υποχρεωτική ένταξη των επαγγελματιών των χωριών κάτω των 2.000 κατοίκων στον ΟΑΕΕ, ζητεί με έγγραφη αναφορά του προς τη Βουλή, ο βουλευτής Μεσσηνίας του ΣΥΡΙΖΑ, Θανάσης Πετράκος, από τους υπουργούς Εργασίας Γιάννη Βρούτση και Οικονομικών Γιάννη Στουρνάρα.
Ο βουλευτής του ΣΥΡΙΖΑ στην ομόφωνη απόφαση του δημοτικού συμβουλίου του Δήμου Δυτικής Μάνης του νομού Μεσσηνίας με την οποία εναντιώνεται στην υποχρεωτική ένταξη των επαγγελματιών των χωριών κάτω από 2.000 κατοίκους στον ΟΑΕΕ.Όπως λέει, το μέτρο που θα έχει αυτό το αποτέλεσμα, θα είναι να οδηγηθούν στο κλείσιμο τα καταστήματα αυτά, διότι η εισφορά στον ΟΑΕΕ θα είναι πρακτικά αδύνατο να πληρωθεί από τους επαγγελματίες.
 Άμεση συνέπεια, αναφέρει ο κ.Πετράκος, θα είναι να ερημώσουν τα εναπομείναντα χωριά, τα οποία ούτως ή άλλως μαραζώνουν. Θα κλείσουν ακόμα και τα παραδοσιακά καφενεία το οποία αποτελούν τον τόπο συνάντησης των συγχωριανών και  κέντρο της κοινωνικής ζωής στα χωριά.
Το θέμα αυτό έχει ξεσηκώσει θύελλα διαμαρτυριών στα χωριά διότι με τις υψηλές εισφορές που αναμένεται να πληρώνουν οι
μικροεπαγγελματίες δεν θα μπορούν να ανταποκριθούν στις υποχρεώσεις τους και θα αναγκαστούν να κλείσουν τα μαγαζιά τους.
 

Ακολουθήστε το Agrocapital.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι τις ειδήσεις