Δώστε λύση για τα βοσκοτόπια


Τι θα γίνει με την εξισωτική; Με το πρόβλημα με τις καθυστερήσεις στα επενδυτικά σχέδια; Με το καρτέλ γάλακτος; Τι θα γίνει με  τον ειδικό φόρο κατανάλωσης πετρελαίου; Με τις ολέθριες καθυστερήσεις στις πληρωμές παραγωγών γάλακτος; Παρατηρείται  μείωση της παραγωγής γάλακτος;
Σωρεία ερωτημάτων έθεσαν χθες βουλευτές ειδικά της επαρχίας, κατά τη διάρκεια της  συνεδρίασης της Επιτροπής Παραγωγής και Εμπορίου τη Βουλή, για ζητήματα που ταλαιπωρούν τους κτηνοτρόφους, στον υπουργό Αγροτικής Ανάπτυξης,Θανάση Τσαυτάρη, με αφορμή το θέμα της φέτας.
Οι  βουλευτές έθεσαν ανοιχτά το ζήτημα της επιβίωσης των κτηνοτρόφων, οι οποίοι έχουν τεράστιο πρόβλημα με τα βοσκοτόπια και τις επιλέξιμες εκτάσεις και διερωτήθηκαν τι θα γίνει με τον ΟΠΕΚΕΠΕ.
Βουλευτές από διαφορετικούς κομματικούς χώρους ζήτησαν να υπάρξει τέλος στις φοβερές καθυστερήσεις που παρατηρούνται στις πληρωμές των αγροτών, των προγραμμάτων νέων Γεωργών και των επενδυτικών σχεδίων, αλλά και να υπάρξει επιτέλους λύση σε συνεργασία με το υπουργείο Περιβάλλοντος για το ζήτημα των βοσκοτόπων, ώστε να μη χαθούν κοινοτικά κονδύλια.
Ο Γιάννης Ιωαννίδης, από πλευράς ΝΔ, έθεσε ανοιχτά το θέμα να γυρίσει η διεύθυνση Δασών, στο υπουργείο Αγροτικής Ανάπτυξης, ώστε να υπάρξει άμεσα λύση στη διαχείριση δασικών εκτάσεων και βοσκοτόπων.
Κατά τη διάρκεια της συζήτησης αναφορά έγινε και στον Ντάτσιαν Τσιόλος, το Ρουμάνο Επίτροπο Γεωργίας, ο οποίος ανέφερε κατά την τελευταία του παρουσία στην Ελλάδα, ότι αν δεν υπάρχει χορτάρι στο χωράφι δεν θεωρείται επιλέξιμη έκταση για βοσκότοπος, ενώ πολλές από τις ελληνικές δασικές εκτάσεις οι οποίες βασίζονται σε χάρτες του ‘ 36, έχουν θάμνους που βόσκουν ελληνικά αιγοπρόβατα.
Ηπειρώτες βουλευτές, ο Χρήστος Μαντάς (Ιωαννίνων ΣΥΡΙΖΑ) κι ο Χρήστος Γκόκας Άρτας  ΠΑΣΟΚ) μεταξύ άλλων ζήτησαν επιτακτικά να υπάρξει μέριμνα και για το θέμα της Δωδώνης, διότι οι παραγωγοί έχουν φτάσει στα όριά τους.
 

Ακολουθήστε το Agrocapital.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι τις ειδήσεις