Δεν ευθύνεται μόνο η Κλιματική Αλλαγή για ότι συμβαίνει!

Ο κ. Αρβανιτίδης υπενθύμισε την ανακοίνωση των περιβαλλοντικών οργανώσεων, όπου ζητούσαν να αποσυρθεί τον παρόν νομοσχέδιο καθώς αποδομεί ακόμη περισσότερο   την προστασία του φυσικού περιβάλλοντος.

Ο Γιώργος Αρβανιτίδης, Βουλευτής Β' Θεσσαλονίκης και Αρμόδιος Τομεάρχης Ενέργειας και Περιβάλλοντος  του ΠΑΣΟΚ-Κινήματος Αλλαγής ως ειδικός αγορητής μίλησε επί της αρχής στην επιτροπή Παραγωγής και Εμπορίου για το Νομοσχέδιο του Υπουργείου Περιβάλλοντος και Ενέργειας «Διατάξεις για την απλοποίηση της περιβαλλοντικής αδειοδότησης, θέσπιση πλαισίου για την ανάπτυξη των Υπεράκτιων Αιολικών Πάρκων, την αντιμετώπιση της ενεργειακής κρίσης, την προστασία του περιβάλλοντος και λοιπές διατάξεις» και αφού στιγμάτισε τον προβληματικό τρόπο νομοθέτησης της Κυβέρνησης με το «φόρτωμα» και διπλασιασμό ενός Πολυνομοσχεδίου «Σκούπα» που οι μισές διατάξεις δεν βγήκαν ποτέ σε διαβούλευση, συμπλήρωσε ότι κυρίως η ουσία του Νομοσχεδίου είναι προβληματική και με «μπαλώματα».
 
Ο κ. Αρβανιτίδης υπενθύμισε την ανακοίνωση των περιβαλλοντικών οργανώσεων, όπου ζητούσαν να αποσυρθεί τον παρόν νομοσχέδιο καθώς αποδομεί ακόμη περισσότερο   την προστασία του φυσικού περιβάλλοντος και μετέφερε επίσης τις χαρακτηριστικές δηλώσεις του Γενικού Διευθυντή της WWF ότι «αυτή η κυβέρνηση έχει καταφέρει τα χειρότερα νομοθετικά πλήγματα που έχουμε δει τα τελευταία 30 χρόνια σε σχέση με την προστασία των φυσικών πυρήνων ζωής της χώρας μας αποξηλώνοντας πραγματικά καλή νομοθεσία, όπως ο νόμος για τη βιοποικιλότητα του 2011», νόμος του ΠΑΣΟΚ.
 
Ο εισηγητής του ΠΑΣΟΚ – Κινήματος Αλλαγής συνέχισε την ομιλία του κάνοντας αναφορά στην τεράστια καταστροφή που έχουν προκαλέσει οι τελευταίες πυρκαγιές, στο Εθνικό Πάρκο Δάσους Δαδιάς – Λευκίμμης -Σουφλίου αλλά και σε άλλες περιοχές της χώρας. Σπάνια είδη πανίδας και χλωρίδας κινδυνεύουν με μαζικό αφανισμό και μετατρέπονται σε κάρβουνο. Πέρα από τα ποσοτικά στοιχεία και τις καμένες εκτάσεις χιλιάδων στρεμμάτων θα πρέπει η Κυβέρνηση να μας ενημερώσει και για τα ποιοτικά χαρακτηριστικά των περιοχών αυτών που καίγονται και την βιοποικιλότητα που χάνεται.