Κόκκαλης: Ελληνικό παράδοξο να αυξάνεται η «πράσινη» ενέργεια και να εκτινάσσονται οι τιμές στο ρεύμα έως 70%!

«Είμαστε πλέον ένας από τους μεγαλύτερους παραγωγούς ηλεκτρικής ενέργειας από αιολική και ηλιακή ενέργεια στον κόσμο»

Το παράδοξο της Ελληνικής πραγματικότητας, όπου παρά την αύξηση της συμμετοχής των Ανανεώσιμων Πηγών Ενέργειας στο μείγμα ηλεκτροπαραγωγής, οι χρεώσεις στο ρεύμα εκτινάσσονται μέχρι και 70%, στηλιτεύει με δήλωσή του ο Τομεάρχης Αγροτικής Ανάπτυξης και Τροφίμων και Βουλευτής Λάρισας του ΣΥΡΙΖΑ – Προοδευτική Συμμαχία κ. Βασίλης Κόκκαλης.

Αναλυτικά η δήλωσή του: «Ενώ ο Πρωθυπουργός θριαμβολογεί δηλώνοντας ότι «Είμαστε πλέον ένας από τους μεγαλύτερους παραγωγούς ηλεκτρικής ενέργειας από αιολική και ηλιακή ενέργεια στον κόσμο», η τιμή του ηλεκτρικού ρεύματος καταγράφει αύξηση μέχρι και 70% τον Ιούνιο.

Μάλιστα τους επόμενους μήνες, αναμένεται να ακολουθήσει ανοδική πορεία και να αυξηθεί περαιτέρω η τιμή του, παρά το γεγονός ότι η συμμετοχή των ΑΠΕ στο μείγμα ηλεκτροπαραγωγής ξεπερνάει το 60%.

Είναι πραγματικά παράδοξο το γεγονός ότι ενώ στη χώρα μας «Ο άνεμος και ο ήλιος παράγουν πλέον πάνω από το μισό της ηλεκτρικής μας ενέργειας και μας προστατεύουν από την ενεργειακή κρίση που προκάλεσε η Ρωσία όταν εισέβαλε στην Ουκρανία», σύμφωνα με τα λεγόμενα του Πρωθυπουργού, οι πολίτες  συνεχίζουν να επιβαρύνονται και δεν απολαμβάνουν επ' ουδενί τα οικονομικά οφέλη της μετάβασης στις Ανανεώσιμες Πηγές Ενέργειας.

Οι αυξητικές τάσεις της τιμής του ηλεκτρικού ρεύματος είναι ιδιαίτερα ανησυχητικές και δημιουργούν εύλογες απορίες και έντονους  προβληματισμούς στους πολίτες της χώρας μας.

Η Κυβέρνηση οφείλει επιτέλους να διευκρινίσει απλά και ξεκάθαρα τους λόγους για τους οποίους νοικοκυριά και επιχειρήσεις στερούνται τα οφέλη της μετάβασης στις Ανανεώσιμες Πηγές Ενέργειας και συνεχίζουν να επιβαρύνονται με το δυσβάσταχτο ενεργειακό κόστος».