Δημιουργείται τεράστιο φωτοβολταϊκό πάρκο σε περιοχή όπου βοσκούν 12.000 πρόβατα στον Τύρναβο!

Οι συγκεκριμένες εκτάσεις για την εγκατάσταση ΑΠΕ δεσμεύτηκαν ενώ προορίζονται για παραχωρήσεις σε κτηνοτρόφους

Το μείζον ζήτημα που προκύπτει από τη δημιουργία φωτοβολταϊκού πάρκου σε έκταση 900 στρεμμάτων όπου βοσκούν πάνω από 12.000 πρόβατα στην Περαχώρα Τυρνάβου, επισημαίνει ο Τομεάρχης Αγροτικής Ανάπτυξης και Τροφίμων και Βουλευτής Λάρισας του ΣΥΡΙΖΑ – Προοδευτική Συμμαχία κ. Βασίλης Κόκκαλης, με αναφορά του προς τους συναρμόδιους Υπουργούς Αγροτικής Ανάπτυξης και Τροφίμων κ. Κώστα Τσιάρα και Περιβάλλοντος και Ενέργειας κ. Θόδωρο Σκυλακάκη.

Αναλυτικότερα, ο κ. Κόκκαλης κατέθεσε ως αναφορά, δημοσίευμα του ηλεκτρονικού τύπου (tirnavospress.gr) στο οποίο εκφράζεται η ανησυχία που έχει προκληθεί στους κατοίκους της Περαχώρας Τυρνάβου μετά την πληροφορία για τη δημιουργία φωτοβολταϊκού πάρκου 900 στρεμμάτων περιμετρικά του χωριού.

Σύμφωνα με το δημοσίευμα, «οι συγκεκριμένες εκτάσεις για την εγκατάσταση ΑΠΕ δεσμεύτηκαν ενώ προορίζονται για παραχωρήσεις σε κτηνοτρόφους και ακυρώνει τις επενδύσεις των κατοίκων» και «έχει ως συνέπεια να υποβαθμίζεται το χωριό αφού στη δημόσια έκτασή της, η οποία προγραμματίζεται να γίνει πράσινο πάρκο, βοσκούν πάνω από 12.000 πρόβατα, και πρόκειται να δημιουργηθεί μεγάλο πρόβλημα στην άσκηση της κτηνοτροφικής δραστηριότητας.»

Επισημαίνεται ότι, «Βοσκήσιμες εκτάσεις εξανεμίζονται, αφού οι συγκεκριμένες εκτάσεις για την εγκατάσταση ΑΠΕ προορίζονται για παραχωρήσεις σε κτηνοτρόφους. Παράλληλα, υποβαθμίζεται η ποιότητα ζωής των κατοίκων, αφού οι εκτάσεις που πρόκειται να δοθούν είναι πολύ κοντά στον οικισμό.»