Η 4η Γιορτή Γαστρονομίας και Τοπικών προϊόντων είναι πλέον θεσμός για την Κω. Στις 5 Αυγούστου στη Μαρίνα της Κω και στις 26 Αυγούστου στο λιμάνι της Καρδάμαινας, οι κάτοικοι και οι επισκέπτες του νησιού θα έχουν την ευκαιρία να απολαύσουν γεύσεις της τοπικής γαστρονομίας αλλά και να γνωρίσουν τα μοναδικής ποιότητας αγροτικά προϊόντα, που παράγει το νησί.
Η προσπάθεια που ξεκίνησαν, πριν από τέσσερα χρόνια, ο Δήμος Κω και οι φορείς του νησιού για να προβάλλουν την τοπική γαστρονομία και τα προϊόντα που παράγει ο πρωτογενής τομέας στο νησί, απέκτησε νέα δυναμική μετά τη βράβευση της εκδήλωσης από τα Tourism Awards 2018. Όπως είναι γνωστό, η Κως βραβεύθηκε στην κατηγορία Στρατηγικής και Καινοτομίας στον Τουρισμό και στον τομέα που αφορά στη διασύνδεση του τουρισμού με άλλους τομείς της οικονομίας.
Η 4η Γιορτή Γαστρονομίας και Τοπικών Παραδοσιακών Προϊόντων διοργανώνεται από το Δήμο Κω, τον Σύλλογο Τοπικής Γαστρονομίας «ΑΣΚΛΗΠΙΟΣ» και τελεί υπό την αιγίδα της Γαστρονομικής Περιφέρειας Νοτίου Αιγαίου 2019. Πολύτιμοι συμπαραστάτες οι Αγροτικοί Σύλλογοι ,τα μέλη της Ένωσης Ξενοδόχων Κω , ο ΣΕΠΕ και οι μεταποιητές .
Στα εστιατόρια του νησιού μπορεί ο επισκέπτης να απολαύσει γεύσεις της τοπικής γαστρονομίας με πρώτες ύλες και υλικά από την αγροτική παραγωγή του νησιού. Η δική μας παρότρυνση προς τους επισκέπτες είναι : “Ask for local”, ν’ αναζητήσουν και να γνωρίσουν οι ίδιοι τις γεύσεις από τα προϊόντα της Κωακής γης. Η Κως αλλιώς...γαστρονομικώς. Με μοναδικές γεύσεις και αρώματα που μόνο η Κως προσφέρει.
Ακολουθήστε το Agrocapital.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι τις ειδήσεις