Δωρεάν εκπαιδευτικό σεμινάριο για τους αγρότες - ελαιοπαραγωγούς και τυποποιητές λαδιού από ειδικούς ερευνητές και συνεργάτες καθηγητές Πανεπιστημίων από την Ελλάδα και την Ιταλία, την Κυριακή 13 Οκτωβρίου 2013.
Το εκπαιδευτικό σεμινάριο διαχωρίζεται σε δύο σκέλη:
1) Τα προϊόντα Προστατευόμενης Ονομασίας Προέλευσης (ΠΟΠ) και οι προοπτικές εμπορικής διαχείρισης και προώθησης (marketing). Η γραφειοκρατική διαδικασία για την αναγνώριση Προστατευόμενης Ονομασίας Προέλευσης (ΠΟΠ).
2) Οργανοληπτική αξιολόγηση παρθένων ελαιολάδων: γευσιγνωσία ελαιολάδων της νήσου Κέρκυρας και η ισχύουσα ευρωπαϊκή νομοθεσία. Εισηγητές του σεμιναρίου είναι ο Dr. Stefano Cerni, ο Franco συνεργάτες - ερευνητής από την περιφέρεια του Rimini στην Ιταλία.
Μεταξύ των εισηγητών είναι οι Ιταλοί ειδικοί Nicola Loda, Stefano Cerni και Franco Spada, καθώς και ο καθηγητής του Γεωπονικού Πανεπιστημίου Αθηνών κ. Σέρκος Χαρουτουνιάν, Πρόεδρος του Οργανισμού «ΕΛΛΗΝΙΚΟΣ ΓΕΩΡΓΙΚΟΣ ΟΡΓΑΝΙΣΜΟΣ - ΔΗΜΗΤΡΑ».
Το κερκυραϊκό ελαιόλαδο παρουσιάζεται φέτος ως το τιμώμενο προϊόν στο πλαίσιο του φεστιβάλ “Corfu Meets Bavaria”. Στόχος είναι να παρουσιαστούν και να συζητηθούν τα μυστικά του, ώστε αυτό να γίνει πιο ποιοτικό και πιο ελκυστικό στην αγορά.
Η εκδήλωση θα διαρκέσει έως το μεσημέρι με διαλείμματα ενδιάμεσα.
Ώρα Έναρξης: 9:30
Στην εκδήλωση θα υπάρχει διερμηνέας.
Περισσότερες πληροφορίες στους ιστοχώρους: