Οι 6οι Μεσογειακοί Δρόμοι Βαμβακιού στη Θεσσαλονίκη

Για έκτη συνεχή χρονιά, η Πανελλήνια Ένωση Εκκοκκιστών και Εξαγωγέων Βάμβακος (ΠΕΕΕΒ) διοργανώνει την ετήσια εκδήλωση «Μεσογειακοί Δρόμοι Βαμβακιού», η οποία θα πραγματοποιηθεί τη Δευτέρα 20 Νοεμβρίου στο ξενοδοχείο Makedonia Palace στη Θεσσαλονίκη.

Η εκδήλωση αποτελεί κορυφαίο γεγονός για τον κλάδο του βάμβακος στη Μεσόγειο και προσελκύει συμμετέχοντες από όλη την Ευρώπη, την Ασία και την Αφρική. Φέτος, το πρόγραμμα της εκδήλωσης εστιάζει στις τρέχουσες εξελίξεις στον τομέα του βάμβακος στις χώρες της Μεσογείου, στις προοπτικές της αγοράς βαμβακιού σε παγκόσμιο επίπεδο, στο εθνικό σύστημα ποιότητας Agro2, στην Αναγεννητική Καλλιέργεια κ.α.

Ειδικότερα, οι θεματικές ενότητες που θα συζητηθούν στην εκδήλωση είναι οι εξής:
Τρέχουσες εξελίξεις στον τομέα του βάμβακος στις χώρες της Μεσογείου
Προοπτικές της αγοράς βαμβακιού σε παγκόσμιο επίπεδο
Δεσμεύσεις των εμπόρων απέναντι στο προϊόν
Αναγεννητική γεωργία
Ολοκληρωμένη διαχείριση και σύστημα πιστοποίησης Agro2

Στην εκδήλωση θα συμμετάσχουν κορυφαίοι εκπρόσωποι της αλυσίδας βάμβακος, από παραγωγούς και εκκοκκιστές, μέχρι κλωστοϋφαντουργούς, εμπόρους και μεταφορείς. Θα παρευρεθούν επίσης εκπρόσωποι του Υπουργείου Αγροτικής Ανάπτυξης και Τροφίμων, οι οποίοι θα αναφερθούν στη σημασία του βαμβακιού για την ελληνική οικονομία.

Η εκδήλωση υποστηρίζεται από κορυφαίες εταιρείες του κλάδου του βάμβακος, όπως οι DCT Trading, EUCOTTON, ICT Cotton DMCC, Karageorgios Cotton Industry, Lamar Fleming και Siarkos S.A.

Η Πανελλήνια Ένωση Εκκοκκιστών και Εξαγωγέων Βάμβακος (ΠΕΕΕΒ) είναι ο επίσημος φορέας εκπροσώπησης του κλάδου του βάμβακου στην Ελλάδα. Η Ένωση έχει ως στόχο την προώθηση και ανάπτυξη του κλάδου, την προστασία των συμφερόντων των μελών της και τη βελτίωση της ποιότητας του ελληνικού βαμβακιού.

Η συμμετοχή του Agrocapital στην εκδήλωση ως χορηγός επικοινωνίας υπογραμμίζει τη σημασία που δίνει η εταιρεία στον κλάδο του βάμβακος και τη δέσμευσή της στην προώθηση του ελληνικού βαμβακιού.

 

Ακολουθήστε το Agrocapital.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι τις ειδήσεις