Στόχος της εκδήλωσης είναι να παρουσιαστούν τα αποτελέσματα του έργου και να προβληθεί η συμβολή των επιχειρήσεων τροφίμων της περιφέρειας Θεσσαλίας, στη βιωσιμότητα του κλάδου.
Η ημερίδα πραγματοποιείται στο πλαίσιο επιχειρηματικής αποστολής στην Ελλάδα από τις 15 έως τις 19 Οκτωβρίου, την οποία υποστηρίζει το Ομοσπονδιακό Υπουργείο Οικονομίας και Ενέργειας.
Οι εκδηλώσεις είναι ανοικτές και απευθύνονται σε παραγωγούς, ιδιοκτήτες ελαιοτριβείων, τυποποιητές, επαγγελματίες ξενοδοχειακών επιχειρήσεων και επιχειρήσεων εστίασης.