Στόχος του συγκεκριμένου σεμιναρίου είναι οι συμμετέχοντες να ενημερωθούν για τις νέες απαιτήσεις του Αμερικανικού νομοθετικού πλαισίου για την ασφάλεια τροφίμων.
Οι κτηνοτρόφοι, αλλά και κάθε ενδιαφερόμενος πολίτης μπορούν να παραβρεθούν και να ενημερωθούν για τα προγράμματα ελέγχου και εκρίζωσης του μελιταίου πυρετού.
Οι επισκέπτες θα έχουν την ευκαιρία να γνωρίσουν χυμούς, γαλακτοκομικά, τυροκομικά, κρασιά, μπύρες, μέλι, ελαιόλαδο, ζυμαρικά και γλυκά από όλη την Αργολίδα.