Η Volvo λαμβάνει παραγγελία για 300 ηλεκτρικά φορτηγά από την DSV

Η VolvoTrucks και η παγκόσμια εταιρεία logisticsDSV υπέγραψαν συμφωνία συνεργασίας για 300 ηλεκτρικά φορτηγά βαρέως τύπου. Η συμφωνία είναι μία από τις μεγαλύτερες εμπορικές παραγγελίες που έχουν γίνει μέχρι σήμερα για τα ηλεκτρικά φορτηγά της Volvo. Με την παραγγελία αυτή, η DSV θα διαθέτει έναν από τους μεγαλύτερους εταιρικούς στόλους ηλεκτρικών φορτηγών βαρέως τύπου στην Ευρώπη.

 

Η DSV, παγκόσμιος ηγέτης στις μεταφορές και τα logistics, κινείται ταχύτατα προς ένα πιο βιώσιμο μέλλον στους δρόμους και τις εθνικές οδούς. Καθημερινά περισσότερα από 20.000 φορτηγά μεταφέρουν αγαθά για τους πελάτες της εταιρείας σε όλο τον κόσμο και ένας αυξανόμενος αριθμός φορτηγών θα γίνει ηλεκτρικός ή θα λειτουργεί με ανανεώσιμα καύσιμα τα επόμενα χρόνια.

 

Τώρα, η DSV και οι εργολάβοι της, μαζί με τη VolvoTrucks, συμφώνησαν να σχεδιάσουν την ανάπτυξη 300 ηλεκτρικών φορτηγών με μηδενικές εκπομπές καυσαερίων σε όλες τις επιχειρήσεις της DSV στην Ευρώπη, στο πλαίσιο του σχεδίου της εταιρείας για την προσθήκη 2.000 ηλεκτρικών φορτηγών στο στόλο της μέχρι το 2030. Με την παραγγελία αυτή, η DSV θα διαθέτει έναν από τους μεγαλύτερους εταιρικούς στόλους ηλεκτρικών φορτηγών βαρέως τύπου στην Ευρώπη.

 

Η συμφωνία περιλαμβάνει επίσης 500 φορτηγά Volvo με ιδιαίτερα αποδοτικά ως προς την κατανάλωση καυσίμου συστήματα μετάδοσης κίνησης πετρελαίου και φυσικού αερίου. Όλα τα φορτηγά προβλέπεται να παραδοθούν μεταξύ 2024 και 2026.

 

“Είμαι πολύ περήφανος που θα εμβαθύνουμε τη συνεργασία μας με την DSV. Η συνεργασία και η ισχυρή δέσμευση να κάνουμε πραγματικά τη διαφορά είναι απαραίτητη για να γίνουν πραγματικότητα οι βιώσιμες μεταφορές και οι μεγάλες μειώσεις CO2. Αυτή η παραγγελία αποτελεί απόδειξη της εμπιστοσύνης τους στην εταιρεία μας και δείχνει ότι οι μεταφορές με μηδενικές εκπομπές καυσαερίων είναι μια βιώσιμη λύση εδώ και τώρα”, λέει ο RogerAlm, Πρόεδρος της VolvoTrucks.

 

“Η συνεργασία μεταξύ των τομέων είναι το κλειδί για την καταπολέμηση της κλιματικής αλλαγής και είμαστε ευτυχείς που επεκτείνουμε τη συνεργασία μας με τη Volvo στην κοινή μας προσπάθεια για τη μείωση των εκπομπών ρύπων στον κλάδο των μεταφορών. Ως παγκόσμιος ηγέτης στον τομέα των μεταφορών και logistics, πρέπει να προσπαθήσουμε να παραμείνουμε στην πρώτη γραμμή της πράσινης μετάβασης και η συμφωνία αυτή αποτελεί ένα φανταστικό παράδειγμα για το πώς οι νέες τεχνολογίες μπορούν να κυκλοφορήσουν στην αγορά σε κλίμακα ώστε να γίνουν πιο προσιτές στους πελάτες μας. Η συμφωνία με τη Volvo είναι ένα σημαντικό βήμα προς τη δημιουργία ενός πιο βιώσιμου μέλλοντος στις μεταφορές με φορτηγά”, λέει ο SørenSchmidt, Διευθύνων Σύμβουλος της DSVRoad.

 

Τα νέα φορτηγά που προμηθεύεται η DSV θα περιλαμβάνουν το νέο VolvoFHAeroElectric, το οποίο διαθέτει βελτιωμένη αεροδυναμική, καθιστώντας το ακόμη πιο αποδοτικό.

 

Η DSV είναι ο μεγαλύτερος μεταφορέας εμπορευμάτων για τον όμιλο Volvo και η εταιρεία διαθέτει ήδη ηλεκτρικά φορτηγά Volvo στο στόλο της. Τα φορτηγά αυτά χρησιμοποιούνται στη Σουηδία και τη Δανία και η DSV έχει δημιουργήσει υποδομές φόρτισης, χρησιμοποιώντας ηλεκτρική ενέργεια από ηλιακούς συλλέκτες, στα κέντρα διανομής της και στις δύο χώρες.

 

Τόσο η DSV όσο και ο Όμιλος Volvo έχουν δεσμευτεί για την πρωτοβουλία «Στόχοι βασισμένοι στην επιστήμη», η οποία προωθεί τη φιλόδοξη δράση για το κλίμα στον ιδιωτικό τομέα, σύμφωνα με τους στόχους της Συμφωνίας του Παρισιού.

 

3,800 ηλεκτρικάφορτηγάσε 46χώρες

Από το 2019, η VolvoTrucks έχει παραδώσει περισσότερα από 3.800 ηλεκτρικά φορτηγά σε πελάτες σε 46 χώρες σε όλο τον κόσμο.  Η Volvo προσφέρει σήμερα την ευρύτερη γκάμα προϊόντων του κλάδου με οκτώ πλήρως ηλεκτρικά μοντέλα, που καλύπτουν τις ανάγκες σε ένα ευρύ φάσμα εφαρμογών - από την αστική διανομή και τη διαχείριση αποβλήτων έως τις περιφερειακές μεταφορές και τις κατασκευές. Μέχρι σήμερα, τα ηλεκτρικά φορτηγά της Volvo έχουν διανύσει περισσότερα από 90 εκατομμύρια χιλιόμετρα ή 2.200 γύρους σε όλο τον κόσμο.

Ακολουθήστε το Agrocapital.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι τις ειδήσεις