Νέα υπηρεσία φόρτισης ηλεκτρικών φορτηγών από τη Volvo

Η VolvoTrucks συνεχίζει να εισάγει νέες υπηρεσίες για τη φόρτιση των ηλεκτρικών φορτηγών. Η πιο πρόσφατη - Διαχείριση Φόρτισης (Charging Management) - είναι μια υπηρεσία που επιτρέπει την αποτελεσματική φόρτιση σε ιδιόκτητες εγκαταστάσεις.

 

Η νέα υπηρεσία της VolvoTrucks, Διαχείριση Φόρτισης (ChargingManagement), επιτρέπει στις μεταφορικές εταιρείες να διαχειρίζονται αποτελεσματικά την ιδιωτική φόρτιση των ηλεκτρικών φορτηγών τους στις εγκαταστάσεις τους. Η υπηρεσία συμβάλλει στην αύξηση της παραγωγικότητας και του χρόνου διαθεσιμότητας, διασφαλίζοντας ότι τα φορτηγά ενός στόλου φορτίζονται επαρκώς για τις προγραμματισμένες εργασίες και μειώνοντας τον αριθμό των μη προγραμματισμένων συνεδριών φόρτισης.

 

Στην πλατφόρμα, ο μεταφορέας μπορεί να δημιουργήσει πλάνο φόρτισης, το οποίο καθορίζει πότε τα οχήματα αναμένεται να ξεκινήσουν τη φόρτιση και να φτάσουν σε πλήρη επίπεδα μπαταρίας. Οι αποκλίσεις από το πλάνο κοινοποιούνται στον χρήστη, προκειμένου να αποφευχθεί η χαμηλή στάθμη της μπαταρίας. Η υπηρεσία παρέχει μια οπτική επισκόπηση της διαδικασίας φόρτισης των φορτηγών, με προβολή της στάθμης της μπαταρίας και της κατάστασης φόρτισης. Οι αναφορές φόρτισης για τα οχήματα καθώς και για τους φορτιστές είναι διαθέσιμες για παρακολούθηση.

 

“Η φόρτιση είναι ένας βασικός τομέας κατά τη λειτουργία ενός ηλεκτρικού φορτηγού. Ως εταιρεία μεταφορών, θέλετε να βεβαιωθείτε ότι τα φορτηγά σας είναι φορτισμένα και έτοιμα όταν έρθει η ώρα για την επόμενη μεταφορά. Η παρακολούθηση της διαδικασίας φόρτισης είναι επίσης σημαντική για να μπορείτε να δείτε αν υπάρχουν αποκλίσεις. Αυτή η υπηρεσία βοηθά τους μεταφορείς σε όλα αυτά”, λέει ο Johan Östberg, ειδικός Electromobility της VolvoTrucks.

 

 

Το Volvo Open Charge παρέχει εύκολη φόρτιση σε δημόσιους σταθμούς σε τρία βήματα: εύρεση, κράτηση, φόρτιση.


Πέρυσι, η VolvoTrucks εγκαινίασε το Volvo Open Charge, μια υπηρεσία που έχει σχεδιαστεί για να κάνει τη φόρτιση στο δρόμο πιο προβλέψιμη και αξιόπιστη. Το VolvoOpenCharge βοηθά τους μεταφορείς στην εύρεση και την πρόσβαση σε δημόσιους σταθμούς φόρτισης. Είναι δυνατή η πληρωμή της φόρτισης μέσω του εργαλείου στους σταθμούς όπου η Volvo έχει συνεργασία.

 

Στο μέλλον, θα είναι δυνατή η κράτηση χρόνου φόρτισης μέσω του εργαλείου, το οποίο θα επιτρέψει στους μεταφορείς να βελτιστοποιήσουν τον προγραμματισμό της φόρτισης. Η υπηρεσία VolvoOpenCharge έχει ξεκινήσει στη Σουηδία και την Ολλανδία, ενώ θα ακολουθήσουν και άλλες χώρες της Ευρώπης και άλλα μέρη του κόσμου.

 

Οι υπηρεσίες Charging Management και Volvo Open Charge αποτελούν μέρος του Volvo Connect, μιας τηλεματικής πλατφόρμας της Volvo Trucks που παρέχει ψηφιακές υπηρεσίες σε όλους τους πελάτες.

 

 

 

Ακολουθήστε το Agrocapital.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι τις ειδήσεις