Δράσεις ενημέρωσης για την ΚΑΠ θα χρηματοδοτήσει η Commission

Πρόσκληση υποβολής προτάσεων για «Στήριξη δράσεων ενημέρωσης σχετικά με την Κοινή Αγροτική Πολιτική» έδωσε στην δημοσιότητα η Ευρωπαϊκή Επιτροπή προϋπολογισμού 3.000.000 ευρώ, καθώς το 2013 θα αποτελέσει έτος-σταθμό για τις διαβουλεύσεις σχετικά με τη νέα ΚΑΠ.
Το θεματικό πεδίο προτεραιότητας για την εν λόγω πρόσκληση υποβολής προτάσεων είναι η ΚΑΠ γενικά και, ειδικότερα, οι προτεινόμενες μεταρρυθμίσεις της πολιτικής,
Στο πλαίσιο της εν λόγω προτεραιότητας, τα προτεινόμενα έργα πρέπει να έχουν ως στόχους:
    να διασφαλίσουν την καλύτερη κατανόησή της από το κοινό, ιδίως στο πλαίσιο των προτάσεων για μεταρρύθμιση·
    να αναδείξουν τον ρόλο της στην προώθηση της έξυπνης, βιώσιμης και χωρίς αποκλεισμούς ανάπτυξης, όπως ορίζεται στη στρατηγική «Ευρώπη 2020»
    να βελτιώσουν την κατανόηση της συμβολής της Κοινής Γεωργικής Πολιτικής στην εξασφάλιση υγιούς και ποιοτικής παραγωγής τροφίμων για τους Ευρωπαίους πολίτες, στη διατήρηση του περιβάλλοντος και στην παροχή βοήθειας για την ανάπτυξη των αγροτικών περιοχών της Ευρωπαϊκής Ένωσης·
    να τονώσουν το ενδιαφέρον του κοινού για τον ρόλο των γεωργών, της γεωργίας και της αγροτικής ανάπτυξης στην κοινωνία μας με προώθηση των πολλαπλών ρόλων της γεωργίας και να αναδείξουν τη συμβολή της ΚΑΠ με τη στήριξη των γεωργών, της γεωργίας και της αγροτικής ανάπτυξης στην Ευρωπαϊκή Ένωση.
Η παρούσα πρόσκληση υποβολής προτάσεων αφορά δράσεις ενημέρωσης (συμπεριλαμβανομένης της προετοιμασίας, της υλοποίησης, της παρακολούθησης και της αξιολόγησης) που πρέπει να υλοποιηθούν από την 1η Μαρτίου 2013 έως τις 28 Φεβρουαρίου 2014.
Κάθε αιτών μπορεί να υποβάλει αίτηση για μία μόνο δράση ενημέρωσης ανά οικονομικό έτος. Για την υποβολή των αιτήσεων πρέπει να χρησιμοποιούνται τα κατάλληλα έντυπα που διατίθενται στην ακόλουθη διαδικτυακή διεύθυνση: //ec.europa.eu/agriculture/grants-for-information- measures/
Προθεσμία υποβολής και διεύθυνση αποστολής των αιτήσεων
Οι αιτούντες πρέπει να αποστείλουν, το αργότερο έως τις 31 Οκτωβρίου 2012, τον πλήρη φάκελο της αίτησής τους σε έντυπη μορφή, με συστημένη επιστολή έναντι απόδειξης παραλαβής (ως αποδεικτικό της ημερομηνίας αποστολής λογίζεται η σφραγίδα του ταχυδρομείου στο φάκελο), στην ακόλουθη διεύθυνση:
European Commission
Unit AGRI. K.1.
Call for proposals 2012/C 223/04
Attn. Angela Filote
L130 4/148A
1049 Bruxelles/Brussel
BELGIQUE/BELGIË
Οι αιτήσεις πρέπει να αποστέλλονται σε σφραγισμένο φάκελο ή χαρτονένιο κουτί και τοποθετούνται σε δεύτερο σφραγισμένο φάκελο ή χαρτονένιο κουτί. Στον εσωτερικό φάκελο ή χαρτονένιο κουτί πρέπει να αναγράφεται, πέραν του ονόματος της υπηρεσίας για την οποία προορίζεται, όπως επισημαίνεται στην πρόσκληση υποβολής προτάσεων, η φράση «Call for proposals — Not to be opened by the mail service» (Πρόσκληση υποβολής προσφορών — Να μην ανοιχτεί από την ταχυδρομική υπηρεσία). Σε περίπτωση χρήσης αυτοκόλλητων φακέλων, αυτοί πρέπει να σφραγίζονται με κολλητική ταινία η οποία φέρει εγκάρσια την υπογραφή του αποστολέα.
Δεδομένου ότι όλα τα έγγραφα που αποστέλλονται στις υπηρεσίες της Επιτροπής υποβάλλονται σε σάρωση ανά σελίδα, οι αιτούντες καλούνται να μην συρράπτουν τις σελίδες της επιστολής της αίτησης και των παραρτημάτων της. Επιπλέον, για λόγους προστασίας του περιβάλλοντος, οι αιτούντες παρακαλούνται να υποβάλουν την αίτησή τους σε ανακυκλωμένο χαρτί, κάνοντας χρήση και των δύο όψεων κάθε φύλλου.
Συγχρόνως, το αργότερο έως τις 24:00 (ώρα Βρυξελλών) της 31ης Οκτωβρίου 2012, οι αιτούντες πρέπει επίσης να έχουν στείλει με ηλεκτρονικό ταχυδρομείο την ηλεκτρονική έκδοση της αίτησής τους, η οποία περιλαμβάνει τουλάχιστον την επιστολή της αίτησης, τα έντυπα 1, 2 και 3 και τον προϋπολογισμό, στην ακόλουθη διεύθυνση:

AGRI-GRANTS-APPLICATIONS-ONLY@ec.europa.eu