Η Cargill θα καταργήσει 200 θέσεις εργασίας τεχνολογίας παγκοσμίως

Οι υπεύθυνοι της Cargill επιβεβαίωσαν ότι θα απολύσει περίπου 200 από τις τεχνολογικές θέσεις της εταιρείας σε όλο τον κόσμο.

«Για να προσφέρουμε στους πελάτες μας και στο μέλλον των τροφίμων και της γεωργίας, δημιουργούμε νέες δυνατότητες ψηφιακής τεχνολογίας και δεδομένων», δήλωσε εκπρόσωπος της εταιρείας. «Αυτό σημαίνει την κατάργηση ορισμένων ρόλων σε διάφορες τοποθεσίες που δεν υποστηρίζουν πλέον τις τεχνολογικές μας ανάγκες ή τη μελλοντική στρατηγική ανάπτυξης. Δεσμευόμαστε για τη φροντίδα και την υποστήριξη των εργαζομένων που επηρεάζονται».

Τον περασμένο μήνα, η Cargill ανακοίνωσε ότι θα ανοίξει έναν νέο κόμβο γραφείων στην Ατλάντα για τον οργανισμό ψηφιακής τεχνολογίας και δεδομένων (DT&D), ο οποίος είναι ξεχωριστός από τις θέσεις τεχνολογίας που απολύονται. 

Η Cargill δήλωσε τον Ιούνιο ότι αναμένει να προσλάβει περίπου 400 επαγγελματίες στη μηχανική δεδομένων- στη γενεσιουργό τεχνητή νοημοσύνη- στα συστήματα, τις εφαρμογές και τα προϊόντα (SAP)- και σε άλλους κρίσιμους τομείς.

«Η Τζόρτζια και η Ατλάντα είναι φιλόξενα, φιλικά προς τις επιχειρήσεις περιβάλλοντα που αποτελούν ιδανικό σκηνικό για την επένδυση της Cargill στην τεχνολογία και την καινοτομία», δήλωσε τον Ιούνιο ο Brian Sikes, πρόεδρος του διοικητικού συμβουλίου και διευθύνων σύμβουλος της Cargill. «Με έναν νέο κόμβο γραφείων στην Ατλάντα, η Cargill θα είναι σε θέση να αξιοποιήσει τις τεράστιες δυνατότητες της ψηφιακής τεχνολογίας για να προωθήσει την επιχείρησή μας». 

Η Cargill απασχολεί περισσότερους από 160.000 υπαλλήλους σε 70 χώρες.

Ακολουθήστε το Agrocapital.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι τις ειδήσεις