Η επαναχρησιμοποίηση του νερού στην κυκλική οικονομία είναι σημαντική για την Ελλάδα

Ενημερωτικό υλικό σχετικά με την παρουσίαση της έκθεσης για την πρόοδο των βασικών πρωτοβουλιών του σχεδίου δράσης για την κυκλική οικονομία. Η έκθεση συνοδεύεται από μία ανακοίνωση για την επικείμενη πρόταση για την προώθηση της επαναχρησιμοποίησης του νερού, καθώς και συστάσεις για τη χρηματοδότηση της κυκλικής οικονομίας.

Η επαναχρησιμοποίηση των επεξεργασμένων λυμάτων μπορεί να φέρει σημαντικά περιβαλλοντικά, κοινωνικά και οικονομικά οφέλη. Ωστόσο, σήμερα μόνο ένα μικρό ποσοστό των επεξεργασμένων λυμάτων επαναχρησιμοποιείται στην ΕΕ. Η έλλειψη ενός υποστηρικτικού και συνεκτικού Ευρωπαϊκού πλαισίου για την επαναχρησιμοποίηση του νερού είναι ένα σημαντικό εμπόδιο στην ευρύτερη διάδοση αυτής της τεχνολογίας. Γι’ αυτό το λόγο, η Ευρωπαϊκή Επιτροπή αναπτύσσει κοινές προδιαγραφές ποιότητας για την επαναχρησιμοποίηση του νερού. Η ασφαλέστερη επαναχρησιμοποίηση του νερού θα εξασφαλίσει ένα υψηλό επίπεδο προστασίας της υγείας και του περιβάλλοντος.

 

Δεδομένου του ενδιαφέροντός σας για περιβαλλοντικά θέματα, επισυνάπτουμε συγκεκριμένα τα ακόλουθα:

·         Factsheet με βασικές πληροφορίες για τη λειψυδρία και την επαναχρησιμοποίηση του νερού στην Ελλάδα και την Ευρώπη

·         Τρία Infographic για τη λειψυδρία και την επαναχρησιμοποίηση του νερού

·         Δελτίο Τύπου για την εφαρμογή της Κυκλικής Οικονομίας στην ΕΕ 

Ακολουθήστε το Agrocapital.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι τις ειδήσεις