Greenpeace προς Ρωσία:Αποφυλακίστε τους ακτιβιστές μας

Παγκόσμια εκδήλωση διαμαρτυρίας διοργανώνεται αύριο για τους ακτιβιστές της Greenpeace, που διώκονται από τη ρωσική δικαιοσύνη. Στην Αθήνα θα διοργανωθεί εκδήλωση συμπαράστασης αύριο στις 6 το απόγευμα στο κέντρο, Διονυσίου Αρεοπαγίτου και Παρθενώνος λίγο μετά το μουσείο της Ακρόπολης.
Οι ακτιβιστές της Greenpeace είναι 30 άτομα, μέλη του πληρώματος του  Arctic Sunrise παραμένουν έγκλειστοι σε κρύα κελιά σε φυλακές του Μουρμάνσκ. Όπως τονίζει η οικολογική οργάνωση «η αμαρτία τους ήταν ότι πραγματοποίησαν ειρηνική, μη βίαιη διαμαρτυρία κατά των εξορύξεων πετρελαίου στην Αρκτική, στην πλατφόρμα της εταιρείας Gazprom.  Γιατί αυτή είναι πραγματική και μεγάλη απειλή για ολόκληρο τον πλανήτη: Οι πετρελαϊκοί κολοσσοί όπως οι Gazprom, Shell, Exxon που εκμεταλλευόμενοι το λιώσιμο των αρκτικών πάγων (αποτέλεσμα των κλιματικών αλλαγών που προκαλούνται – με τη σειρά τους -  από τη χρήση ορυκτών καυσίμων), θέλουν να προχωρήσουν στην εξόρυξη πετρελαίου και φυσικού αερίου από τον πυθμένα της Αρκτικής προκαλώντας επιδείνωση των κλιματικών αλλαγών. Οι ακτιβιστές βρίσκονται στη φυλακή με προσωρινή
κράτηση 2 μηνών αντιμέτωποι με την κατηγορία της πειρατίας.
Περισσότεροι από 600.000 πολίτες έχουν ήδη στείλει μηνύματα διαμαρτυρίας για τη φυλάκιση των ειρηνικών ακτιβιστών και απαιτούν την άμεση απελευθέρωσή τους.

Ακολουθήστε το Agrocapital.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι τις ειδήσεις