Παρατήρηση πουλιών στο Πάρκο «Αντώνης Τρίτσης»

 
Με την παρατήρηση πουλιών στο Πάρκο «Αντώνης Τρίτσης», ένα από τα τελευταία καταφύγια άγριας ζωής στο αστικό περιβάλλον της Αθήνας, συνεχίζεται την Κυριακή 8 Δεκεμβρίου ο φετινός κύκλος διοργανώσεων για την περίοδο 2013-2014 της Ελληνικής Ορνιθολογικής Εταιρίας.


 Συγκεκριμένα, έχουν προγραμματιστεί δύο δράσεις ανοικτές στο κοινό:
* Πρωινή παρατήρηση για αρχάριους με τον Γεράσιμο Μπεριάτο (8:00-10:00)
Η παρατήρηση θα γίνει με παράλληλη ξενάγηση στα διαφορετικά οικοσυστήματα του Πάρκου, όπου παρατηρούνται υδρόβια πουλιά στις λίμνες και τους καλαμώνες, δασικά στο δάσος και αγροτικά στις καλλιέργειες. Είναι πολύ πιθανόν οι επισκέπτες να δουν πρασινοκέφαλες πάπιες, σταχτοτσικνιάδες, δεντροφυλλοσκόπους, λούγαρα, χρυσοβασιλίσκους και τους «φιλοξενούμενους» του Πάρκου, τους Πράσινους Παπαγάλους.


Επίσης θα παρατηρηθούν και χειμωνιάτικοι επισκέπτες: Κοκκινολαίμηδες, Καρβουνιάρηδες, Λευκοσουσουράδες, Σταχτοσουσουράδες, Κορμοράνοι, Αλκυόνες και Καστανοκέφαλοι Γλάροι.

Σημείο συνάντησης ορίζεται το Κέντρο Ενημέρωσης της Ορνιθολογικής Εταιρίας
(είσοδος από το τέρμα της οδού Σπύρου Μουστακλή- εργατικές πολυκατοικίες).



* Σεμινάριο με τίτλο: «Η χαρά του Birdwatching!» στην Αίθουσα «Οινοποιείο» (11:00- 13:00)
Το σεμινάριο είναι εισαγωγικό, περιλαμβάνει την εκμάθηση απλών τεχνικών αναγνώρισης πουλιών και χρήσης εξοπλισμού (κιάλια-τηλεσκόπια) και έχει ως στόχο να δώσει την ευκαιρία στο ευρύτερο κοινό να έρθει σε μια πρώτη επαφή με την ορνιθοπαρατήρηση (Birdwatching).

Να σημειωθεί ότι η συμμετοχή και στις δύο δράσεις είναι δωρεάν για όλους, υπάρχει όμως η υποχρέωση της έγκαιρης δήλωσης συμμετοχής ηλεκτρονικά ή τηλεφωνικά.

Δηλώσεις Συμμετοχής:
Σπύρος Ψύχας, τηλ. 210 8228704, εσωτ. 106 και 6974510976, e-mail: [email protected]
        
    
 

Ακολουθήστε το Agrocapital.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι τις ειδήσεις