Τέταρτο τιγράκι γεννιέται στο Ταμίλ Ναντού

ΝΕΟ ΔΕΛΧΙ. Άγρια, όμορφη, δυναμική, η τίγρης προκαλεί το θαυμασμό και τον τρόμο, ως ένα από τα πιο μεγάλα σαρκοφάγα θηλαστικά, που όμως θεωρούνται είδος υπό εξαφάνιση.

Σύμφωνα με την εφημερίδα «Ο Ινδός», ετοιμάζεται ένας φυσικός διάδρομος 1,4 χιλιομέτρου, ο οποίος υπήρχε αλλά δεν ήταν τόσο μεγάλος, για να προστατευθούν οι τίγρεις της περιοχής, αφού τα περήφανα αυτά ζώα, υποφέρουν από την υποβάθμιση του φυσικού περιβάλλοντος και τη λαθροθηρία. Το Sathyamangalam έχει καθιερωθεί ως μέρος για την Άγρια Ζωή, το πιο σημαντικό στοιχείο,  όμως, είναι ότι σημειώθηκε και τέταρτη γέννηση τίγρης στο Ταμίλ Ναντού.

Το επιστημονικό όνομά της είναι Τίγρης ο Πάνθηρας, και ζει στην Ασία, σε ζώνες που παρουσιάζουν πυκνή βλάστηση και σε υψόμετρο ως 2.000 μέτρων. Σε περιοχές που τα χιόνια διατηρούνται για μεγάλο χρονικό διάστημα, το τρίχωμά της παίρνει λευκό και γκρίζο χρώμα, γνωστές είναι οι κιτρινόμαυρες, ενώ στα δάση της Μαλαισίας υπάρχουν και μαύρες τίγρεις.

Τα αρσενικά είναι πιο μεγαλόσωμα από τα θηλυκά και το μήκος του σώματός τους φτάνει τα δυόμισι μέτρα, ενώ η ουρά της φτάνει σε μήκος το 1,30 μέτρα. Ζυγίζει συνήθως από 280 μέχρι 300 κιλά. Ζει στη φύση από 10 με 15 χρόνια ενώ στην αιχμαλωσία πέντε επιπλέον χρόνια.


Wildlife Sanctuary
    
Sathyamangalam Wildlife Sanctuary
 

Ακολουθήστε το Agrocapital.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι τις ειδήσεις