Τα πουλιά έχουν την ανάγκη μας

 

Το μήνυμα του εθελοντισμού μεταφέρει κι η Ελληνική Ορνιθολογική Εταιρεία, με αφορμή τη σημερινή Παγκόσμια Ημέρα Εθελοντισμού. Όπως λέει, από την ίδρυσή της, χιλιάδες μέλη και εθελοντές της Ελληνικής Ορνιθολογικής Εταιρείας στηρίζουν με ποικίλους τρόπους το έργο της και συμβάλλουν καθοριστικά στην κοινή προσπάθεια για την προστασία της ελληνικής φύσης.

Ευχαριστεί θερμά τους 400 και πλέον ενεργούς εθελοντές της, προσκαλώντας και καλεί,  όποιον το επιθυμεί να γίνει μέρος της προσπάθειας της Οργάνωσης για την προστασία των πουλιών και των βιοτόπων τους σε όλη τη χώρα.

Οι  περισσότεροι εθελοντές της ΕΟΕ, ή Ορνιθολογικής όπως είθισται να την ονομάζουν οι φίλοι της, διενεργούν τη συστηματική παρακολούθηση επιλεγμένων περιοχών  και την καταγραφή των πουλιών που ζουν σε αυτές, συλλέγοντας στοιχεία με σκοπό τη λήψη μέτρων για την προστασία ενός απειλούμενου είδους ή μίας οικολογικά ευαίσθητης περιοχής (Υπεύθυνοι Παρακολούθησης Σημαντικών Περιοχών για τα Πουλιά, Πρόγραμμα Παρακολούθησης Κοινών Ειδών, Μεσοχειμωνιάτικες Καταμετρήσεις Υδρόβιων Πουλιών, Πρόγραμμα Παρακολούθησης Υγροτόπων Αττικής).

Όπως λένε, «με τη συνδρομή των εθελοντών μας προστατεύουμε 196 Σημαντικές Περιοχές για τα Πουλιά (περίπου το ¼ της χερσαίας έκτασης της χώρας) και 41 θαλάσσιες περιοχές στο Αιγαίο και το Ιόνιο με πλούσια βιοποικιλότητα. Παράλληλα, οι εθελοντές μας συμμετέχουν σε προγράμματα προστασίας για τη Νανόχηνα και τον Ασπροπάρη στη Β. Ελλάδα, σε καμπάνιες ευαισθητοποίησης του κοινού, όπως αυτή για το παράνομο κυνήγι στα Ιόνια Νησιά, στην προστασία του Κιρκινεζιού στη Θεσσαλία, στη φύλαξη των αποικιών του Μαυροπετρίτη στο Αιγαίο κ.ά. Εκτός αυτών, στελεχώνουν ενημερωτικά περίπτερα, υποστηρίζουν ανοικτές εκδηλώσεις και υλοποιούν δημιουργικά εργαστήρια για παιδιά με θέμα τα πουλιά».

Τελευταία  εθελοντική δράση της ΕΟΕ ήταν την περασμένη Κυριακή, όπου σε συνεργασία με τους Φίλους του Πάρκου Τρίτση, φύτεψαν 90 δεντράκια κι ανακάλυψαν δυο χερσαίες χελώνες σε χειμερία νάρκη, ανανεώνοντας το ραντεβού μας για νέες περιπέτειες.

Η Ορνιθολογική θέλει στους κόλπους της εθελοντές και περισσότερες πληροφορίες στην ηλεκτρονική διεύθυνση: http://ornithologiki.us7.list-manage.com/track/click?u=9b3a3a0844aa29fca4d40bc8f&id=ca35d956ea&e=0d8435f760 ή καλέστε στα τηλέφωνα 210 8228704, 2310 244245 και στο 6974510976.

 

Ακολουθήστε το Agrocapital.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι τις ειδήσεις