Αυτό αντιστοιχεί στο 52% των προγραμματισμένων 482 δισεκατομμυρίων ευρώ κατά την περίοδο 2014-2020. Ταυτόχρονα, η χρηματοδοτική κατανομή σε έργα έφτασε στο μέγιστο της διαθέσιμης χρηματοδότησης.
Αυτά τα δεδομένα εμφανίζονται στην ενημερωμένη πλατφόρμα ανοιχτών δεδομένων του ESIF (#ESIFOpendata) όπου οι βασικοί δείκτες για την εφαρμογή της πολιτικής συνοχής ανά θέμα, χώρα και ταμείο είναι εύκολα προσβάσιμοι μέσω ενός διαδραστικού εργαλείου.
Η Σουηδία, η Ελλάδα, η Βουλγαρία, η Κύπρος, η Φινλανδία, η Πορτογαλία και οι Κάτω Χώρες έχουν τις καλύτερες επιδόσεις όσον αφορά στις δαπάνες, ενώ η Ουγγαρία, η Τσεχία, η Μάλτα, η Λετονία και η Εσθονία έχουν τα υψηλότερα ποσοστά επενδύσεων πολιτικής συνοχής.
Η επιτάχυνση των δαπανών έγινε δυνατή χάρη στην ευελιξία που χορήγησε η Επιτροπή στα κράτη μέλη για την ανακατανομή πόρων για επείγοντα μέτρα για την καταπολέμηση της πανδημίας. Ως αποτέλεσμα, η ΕΕ βοήθησε τα κράτη μέλη να αγοράσουν 2,4 δισεκατομμύρια είδη εξοπλισμού ατομικής προστασίας, 4.500 αναπνευστήρες, να δημιουργήσουν 5.000 επιπλέον χώρους νοσοκομειακών κλινών και να παρέχουν 3,7 εκατομμύρια τεστ COVID-19. Επιπλέον, οι επιχειρήσεις έλαβαν 11,1 δισεκατομμύρια ευρώ, ενώ οι εργαζόμενοι και οι ευάλωτες ομάδες 3,4 δισεκατομμύρια ευρώ.
Ακολουθήστε το Agrocapital.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι τις ειδήσεις