Τρία νέα μέλη αποκτά η Ελληνική Γεωργική Ακαδημία. Ανάμεσα τους και ο Καθηγητής του Τμήματος Γεωπονίας Φυτικής Παραγωγής και Αγροτικού Περιβάλλοντος του Πανεπιστημίου Θεσσαλίας, κος Κωνσταντίνος Κίττας, ενώ τα άλλα δύο είναι ο κος Χρήστος Τζιμόπουλος, Ομότιμος Καθηγητής του Αριστοτελείου Πανεπιστημίου Θεσσαλονίκης και ο κος Κωνσταντίνος Μάττας, Καθηγητής επίσης του Αριστοτελείου Πανεπιστημίου Θεσσαλονίκης.
Η υποδοχή και επίσημη αναγόρευση των τριών νέων μελών της Ακαδημίας θα γίνει από τον Πρόεδρο της Ελληνικής Γεωργικής Ακαδημίας και Ομότιμο Καθηγητή του Πανεπιστημίου Αιγαίου κο Θεμιστοκλή Λέκκα σε εκδήλωση που οργανώνει η Κοσμητεία της Σχολής Γεωπονικών Επιστημών με συντονίστρια την Κοσμήτορα Καθηγήτρια κα Μαρία Σακελλαρίου- Μακραντωνάκη και θα λάβει χώρα στο Κεντρικό Αμφιθέατρο της Σχολής Γεωπονικών Επιστημών στο Φυτόκο Βόλου την Πέμπτη στις 18.30
Στην εκδήλωση, τα τρία νέα μέλη με ομιλίες τους θα αναφερθούν στο ρόλο και τη συμβολή της Γεωργικής Μηχανικής στην αειφορική γεωργική παραγωγή, στην ορθολογική διαχείριση των υδάτινων πόρων και στο ρόλο της Γεωργίας ως μοχλός ανάπτυξης.
Η Ελληνική Γεωργική Ακαδημία είναι ένας ανεξάρτητος, μη κερδοσκοπικός οργανισμός, υπό την αιγίδα του Υπουργείου Αγροτικής Ανάπτυξης και Τροφίμων. Αποστολή της είναι να υποστηρίξει την πρόοδο της γεωργίας και της αγροτικής κοινωνίας, με έμφαση στην επιστημονική, τεχνική, οικονομική και νομική υπόσταση, καθώς και τις κοινωνικές και πολιτιστικές πτυχές.
Μέλη της εκλέγονται επιστήμονες με αναγνωρισμένη, σημαντική προσφορά (ερευνητική, διοικητική ή και επαγγελματική) σε τομείς που αποτελούν αντικείμενο των σκοπών της Ακαδημίας για χρονικό διάστημα τουλάχιστον 20 ετών. Έχουν διεθνώς αναγνωρισμένο πλούσιο συγγραφικό έργο σε επιστημονικά έντυπα διεθνούς κυκλοφορίας που να προάγει τις γνώσεις και την επιστήμη και έχουν πετύχει τη διεθνή αναγνώριση ως επιστημονικής προσωπικότητας κύρους σε ένα τουλάχιστο τομέα ενδιαφέροντος του Σωματείου. Έχουν συμβάλει στη χάραξη ερευνητικής πολιτικής και το συντονισμό δραστηριοτήτων σε ευρύτερα πεδία έρευνας. Έχουν επιδείξει εθνική και διεθνή δραστηριότητα, πέρα από την έρευνα και τη διδασκαλία, στον ευρύτερο χώρο της επιστήμης τους και εκτός των χώρων εργασίας τους.
Η εκδήλωση είναι ανοιχτή στο κοινό και η είσοδος είναι δωρεάν.