Εξαγωγές νωπών οπωροκηπευτικών

 

 

Με καλύτερους ρυθμούς συνεχίσθηκε η  εξαγωγή ακτινιδίων  και με τιμές βελτιωμένες έναντι της αντίστοιχής περσινής περιόδου.

Εξακολουθεί να υπάρχει ζήτηση μήλων από χώρες της Μέσης Ανατολής, ενώ οι εξαγωγές συνεχίζονται με καλούς ρυθμούς και προς Ρωσία.

Καλοί οι ρυθμοί για μανταρίνια Clementines αλλά και πορτοκαλιών Νavelines και με  ικανοποιητικές τιμές στην παραγωγή.

Παρά την αποστολή εγκυκλίου από το ΥΠΑΑΤ προς τις Νομαρχιακές Δ/νσεις Αγροτικής Ανάπτυξης για εντατικοποίηση και αυστηρή εφαρμογή των κανόνων ποιότητας , τυποποίησης υγιεινής και ασφάλειας των προϊόντων και των καταναλωτών, εξακολουθούν  να διακινούνται ατυποποίητα  πορτοκάλια & μανταρίνια.

O κ. Γ. Πολυχρονάκης, ειδικός Σύμβουλος του Συνδέσμου Ελληνικών Επιχειρήσεων Εξαγωγής Διακίνησης Φρούτων Λαχανικών και Χυμών INCOFRUIT – HELLAS, επισημαίνει : «εφιστάται η προσοχή των εξαγωγέων και παρακαλούνται οι εποπτικές και ελεγκτικές υπηρεσίες του δημοσίου  για την αυστηρή τήρηση των κοινοτικών εμπορικών προδιαγραφών (ποιότητας) ως προς τα φυτουγειονομικά και οργανοληπτικά χαρακτηριστικά (να μην είναι ξινά) και βεβαίως όχι ατυποποίητα (κατευθείαν από τα χωράφια), όπως δυστυχώς  γίνεται από «Έλληνες και Βαλκάνιους εμπόρους», οι οποίοι δυσφημούν τα ελληνικά προϊόντα στις αγορές του εξωτερικού».

 

Ακολουθήστε το Agrocapital.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι τις ειδήσεις