Το θέλουν κι οι Καναδοί το μπακλαβαδάκι τους

«Η συνταγή της γιαγιάς Ξανθής» για γιαννιώτικο μπακλαβαδάκι ενάμιση χρόνο τώρα ταξιδεύει στη Βόρεια Αμερική και παρά τις όποιες επιφυλάξεις, κατάφερε να κερδίσει μια θέση στις καρδιές των Καναδών.

Εμποροι από Ευρώπη, Αμερική, Μέση Ανατολή και Αυστραλία έδειξαν ενδιαφέρον για το γιαννιώτικο μπακλαβά Η εταιρεία «Νικόλαος Κολιονάσιος & Σία ΟΕ» χρόνια τώρα ακολουθεί τη γιαννιώτικη παράδοση στα σιροπιαστά γλυκά κι έχει καταφέρει να δημιουργήσει όνομα στα ελληνικά ζαχαροπλαστεία και το παλεύει πλέον και στο εξωτερικό.

Μέσα από γευσιγνωσίες, συμμετοχή σε διεθνείς εκθέσεις προσπαθεί να δυναμώσει την επιχειρηματική της δραστηριότητα, κάνοντας τους ξένους να γνωρίσουν και ν' αγαπήσουν το γιαννιώτικο μπακλαβαδάκι.

Πρόσφατα η εταιρεία έδωσε ηχηρό «παρών» στην Anuga, στην οποία συμμετέχουν πάνω από 150.000 επισκέπτες

Κατά τη διάρκεια της έκθεσης, έμποροι από Ευρώπη, ΗΠΑ, Μεξικό, Αργεντινή, Αυστραλία, Ρωσία, Βενεζουέλα, Ινδία, Αίγυπτο, Αρμενία, Ιορδανία κ.α. έδειξαν έμπρακτα το ενδιαφέρον τους για τα προϊόντα τους.

«Εξωστρέφεια, εξαγωγές, νέες αγορές και ανάπτυξη είναι οι λέξεις που ακούγονται τον τελευταίο καιρό απ' όλες τις παραγωγικές εταιρείες στην Ελλάδα. Αυτές ήταν και οι λέξεις, που είχαμε στόχο, όταν κάναμε το μεγάλο ταξίδι στη Β. Αμερική. Η αγορά είναι μεγάλη, είναι δύσκολη. Αλλά έχει το χώρο για νέες προσπάθειες. Δουλεύουμε με σύστημα και πλάνο, διότι οι τοποθετήσεις εδώ απαιτούν χρόνο και η συντήρησή τους είναι απαραίτητη. Το σημείο-κλειδί είναι η κοινωνική δικτύωση (net-working) κι απαραίτητο εργαλείο είναι οι διεθνείς εκθέσεις!», μας ανέφερε ο διευθυντής Εξαγωγών, Αλέξανδρος Αναγνωστόπουλος.

Εχοντας πια γνωρίσει τι σημαίνει ξένη αγορά, εκείνο που έχουν συνειδητοποιήσει και το θεωρούν πολύτιμη εμπειρία είναι ότι: «Κάθε φορά ξεκινάμε από την αρχή. Δεν μας ξέρει κανείς, δεν ξέρουμε κανέναν και το προϊόν μας είναι άγνωστο!»

Αν χρειάστηκε να κάνουν αλλαγές στα προϊόντα τους; «Η Βόρεια Αμερική, αλλά και γενικά οι ξένες αγορές είναι πολύ διαφορετικές απ' ό,τι τις είχαμε στο μυαλό μας. Δυστυχώς αν δεν είσαι εδώ, μπορείς απλώς να μυρίσεις, όχι να γλείψεις το μέλι. Αν λοιπόν ξέρεις τι θέλεις και πώς θα το κατακτήσεις, το αποτέλεσμα είναι σίγουρο, για όποιον όμως μπορεί και αντέχει! Εμείς εξελίξαμε νέα σειρά προϊόντων μπακλαβά, με λιγότερο σιρόπι, για να ικανοποιήσουμε τις γευστικές συνήθειες των Καναδών και γενικότερα των βόρειων λαών».

Ακολουθήστε το Agrocapital.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι τις ειδήσεις