Μεταξά: Ξεδιπλώνει μυστικά 125 χρόνων σε φίλους

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

Τα 125 χρόνια ιστορίας του γιορτάζει φέτος ο Οίκος Μεταξά, που μπορεί να περηφανευτεί ότι είναι από τις εταιρίες, που συμπυκνώνουν εμπειρία, γνώση κι ένα προϊόν που έχει καταφέρει να κάνει γνωστό το όνομα της Ελλάδας σε περίπου 60 χώρες.
Το 1888 η εταιρία δημιουργήθηκε από τον Σπύρο Μεταξά, ο οποίος ήθελε να δημιουργήσει ένα ποτό μοναδικής γευστικής απαλότητας. Σήμερα ο Οίκος Μεταξά παράγει πάνω από 10.000.000 φιάλες το χρόνο και εξάγει το 80% της παραγωγής του, ενώ είναι από τα κλασικά ποτά σε ελληνικά οικογενειακά και μη, γεγονότα και γλέντια.
Ο Οίκος Μεταξά, αντί για γιορτές ή αναπολήσεις, κρατά το βλέμμα μπροστά,  μοιράζεται ό,τι πιο πολύτιμο έχει – μερικά από τα μυστικά του – κι ανοίγει τις πόρτες του για λίγες μόνο ημέρες και για περιορισμένο αριθμό επισκεπτών.
Ο Παναγιώτης Σαραντόπουλος, διευθύνων σύμβουλος του Οίκου Μεταξά, αναφέρει χαρακτηριστικά: «Με σεβασμό στις ρίζες μας και πίστη στο μέλλον, σηματοδοτούμε τα πρώτα 125 χρόνια του Οίκου Μεταξά. Αυτή τη στιγμή δεν τη βλέπουμε ως επέτειο του παρελθόντος ή ως ευκαιρία γιορτής επειδή «αισίως τα καταφέραμε» στα 125. Τη βλέπουμε ως πρόκληση για το ξεκίνημα των 125 επόμενων χρόνων, ώστε να συνεχίσουμε να αποδίδουμε το όραμα που γέννησε το ΜΕΤΑΧΑ και να το κάνουμε μένοντας σταθεροί στις αξίες μας που εκφράζει».


Η  Χουίτη Κωνσταντινίδου, Υπεύθυνη της Ακαδημίας Μεταξά, διευκρινίζει: «Όπως κάθε χώρος ζωντανής δημιουργίας, ο Οίκος μας είναι χώρος δουλειάς, ένα εργαστήρι, όχι έκθεση ή μουσείο. Κατά συνέπεια, στη διάρκεια του χρόνου, δεν έχουμε την δυνατότητα να δεχθούμε επισκέψεις από το κοινό. Εξαιρετικά φέτος, για τα 125 πρώτα χρόνια του ΜΕΤΑΧΑ, οργανώνουμε τις εργασίες του Οίκου ώστε να μπορέσουμε να ανοίξουμε τις πόρτες μας στο κοινό για τέσσερις ημέρες και να υποδεχθούμε φίλους του από ολόκληρη την Ελλάδα που επιθυμούν να ανακαλύψουν κάποια από τα μυστικά του».
Τα υποβλητικά κελάρια του Οίκου είναι ένας μόνο από τους «σταθμούς» της εμπειρίας αυτής, που υπόσχεται στιγμές μύησης και – ίσως – αυθεντικής συγκίνησης, ακολουθώντας το νήμα του παρελθόντος, του παρόντος αλλά και κυρίως του μέλλοντος εδώ και 125 χρόνια. Θα μπορέσουν να το ανακαλύψουν 125 τυχεροί, οι οποίοι θα εκδηλώσουν ενδιαφέρον τους για τη μοναδική αυτή εμπειρία. Οι κρατήσεις γίνονται από την Κυριακή 10 Νοεμβρίου μέχρι την Πέμπτη 21 Νοεμβρίου 2013 τηλεφωνικά στο 210 62 41 888 ή μέσω διαδικτύου στο http://www.facebook.com/metaxa/app_172840576243160.
 

Ακολουθήστε το Agrocapital.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι τις ειδήσεις