Η «Δημοκρατία των Αγροτών» εδρεύει στον Άγιο Στέφανο

Farmer ΄s Market Ιδιωτικό; Με στόχο παραγωγοί  να μπορούν να διαθέσουν τα δικά τους ποιοτικά προϊόντα στην αγορά εγκαινιάζεται το Σάββατο 25 Ιανουαρίου το εγχείρημα της οικογένειας Κουτσολιούτσου, μετά την επιχειρηματική κίνηση «Γίνε Αγρότης», με τα on-line περιβόλια, στον κόμβο Αγίου Στεφάνου Αττικής.

Τ΄όνομά του είναι Farmers Republic, δηλαδή «Δημοκρατία των Αγροτών» και για να δημιουργηθεί πέρασε από 40 κύματα, όσοι κι οι παραγωγοί που θα συμμετάσχουν αυτό το Σάββατο, αφού θα υπάρχει εναλλαγή και δυνατότητα και για περισσότερους.  

Σε μια αίθουσα 1.200 τ.μ. οι Έλληνες καταναλωτές  θα μπορούν να βρίσκουν πάνω από 200 προϊόντα,  κυρίως φρέσκα και λιγότερο νωπά ή μεταποιημένα.

Είναι η πρώτη στεγασμένη αγορά στην Αττική, που προς το παρόν απευθύνεται μόνο σε καταναλωτές, εξ ου και τα προϊόντα αφορούν αποκλειστικά λιανική πώληση. Η ουσία του είναι ότι καταργεί το μεσάζοντα, αφού ο παραγωγός μπορεί να πουλά στην τιμή που θέλει, πληρώνοντας το τίμημα των 30 ευρώ για είσοδο ή 23% επί των πωλήσεων στο Παντοπωλείο.

Η στεγασμένη αγορά αφορά προς το παρόν μόνο πιστοποιημένα προϊόντα βιοκαλλιεργητών, ενώ σε δεύτερο πλάνο θα έρθουν και προϊόντα ορθής γεωργικής πρακτικής. Κατά το διευθύνοντα σύμβουλο, Δημήτρη Κουτσολιούτσο, ο οποίος ταξίδεψε σε πολλές χώρες για να δει αντίστοιχες πρωτοβουλίες, η ελληνική αγορά βασίζεται κατά μια έννοια στη λονδρέζικη.

Η προσπάθεια Farmers Republic ξεκίνησε πριν ενάμιση χρόνο και κόστισε και σε χρόνο και σε χρήμα. Καθώς υπήρχε νομικό κενό, χρειάστηκε να περάσει από τη Σκύλλα και τη Χάρυβδη, για να πάρει άδειες, αφού το πολυνομοσχέδιο Τσαυτάρη, που προβλέπει τη λειτουργία Farmers Market, δημόσιων ή ιδιωτικών, τώρα περνά από την Ολομέλεια.      

Μια υπερσύγχρονη κουζίνα λειτουργεί στο χώρο του Farmers Republic όπου επώνυμοι σεφ ετοιμάζουν σύγχρονες αλλά και παραδοσιακές συνταγές με προϊόντα από το Παντοπωλείο και τη Λαϊκή Αγορά. Στο πλαίσιο αυτό ο σεφ Κυριάκος Μελάς θα δώσει τα δικά του φώτα.

Το εγχείρημα του Farmers Republic υποστήριξαν με χορηγίες οι εταιρίες Bosch, Neff, INOMAK ABEE, οι οποίες έχουν εξοπλίσει με τα είδη τους την κουζίνα ενώ τα είδη συσκευασίας κι αποθήκευσης παρείχε η Sanitas

Για όσους υπάρχει δυσκολία για επί τόπου αγορά προϊόντων στον Άγιο Στέφανο υπάρχει η δυνατότητα παραγγελίας κι από το ηλεκτρονικό κατάστημα. Για περισσότερες πληροφορίες: www.farmersrepublic.gr

    
 

Ακολουθήστε το Agrocapital.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι τις ειδήσεις