Ρύζι και μέλι  το Σάββατο στη «Δημοκρατία των Αγροτών»

 

 

 

 

 

Διαδραστικές και ενημερωτικές εκδηλώσεις, αλλά και δρώμενα γευσιγνωσίας και εκπαίδευσης θα φιλοξενούν κάθε Σάββατο οι εγκαταστάσεις της «Δημοκρατίας των Αγροτών» (Farmers Republic) στον Άγιο Στέφανο Αττικής.

Αυτό το Σάββατο 1 Φεβρουαρίου η ομάδα του Farmers Republic φιλοξενεί τους παραγωγούς Σπύρο Καραχάλιο από το Μεσολόγγι και Γρηγόρη Σιάνο  (brand ΓΕΝΕΣΘΑΙ), που θα μυήσουν τους καταναλωτές στα μυστικά παραγωγής και παρασκευής των προϊόντων τους.

Τιμώμενα προϊόντα το ρύζι ( ρύζι καστανό, ρύζι κίτρινο, ρύζι νυχάκι και μαύρο ρύζι) και το μέλι (θυμαρίσιο, ανθέων, ελάτης, πεύκου, βασιλικός πολτός, πρόπολη).

Σύμφωνα με όσα έγιναν γνωστά, πάνω από 3.000 άτομα έδωσαν το παρών  το προηγούμενο Σάββατο, στην επίσημη πρώτη τoυ Farmers Republic), της πρώτης ιδιωτικής στεγασμένης αγοράς παραγωγών βιολογικών και παραδοσιακών προϊόντων  το περασμένο Σάββατο 25 Ιανουαρίου. Τα  εγκαίνια τίμησε με την παρουσία του ο Υφυπουργός Ανάπτυξης Θανάσης Σκορδάς, ο οποίος χαιρέτησε με ενθουσιασμό το όλο εγχείρημα.

Εκείνη την ημέρα περισσότερα από 400 προϊόντα βρίσκονταν στις προθήκες και τα ψυγεία του παντοπωλείου, ενώ οι πάγκοι των παραγωγών με τα φρέσκα προϊόντα ξεπέρασαν τους 20.

Η διαδραστική κουζίνα στην καρδιά του χώρου κι ο σεφ Κυριάκος Μελάς υποδέχονταν τον κόσμο με μυρωδικά,   νωπά φρούτα και λαχανικά αλλά και είδη του παντοπωλείου κι οι επισκέπτες είχαν την ευκαιρία να δοκιμάσουν πολλά απ΄ τα είδη που βρίσκονταν στις προθήκες.

Η αγοραστική ανταπόκριση του κοινού ήταν μεγάλη καθώς όλοι πέρασαν από το ταμείο του παντοπωλείου αλλά και τους πάγκους των φρέσκων προϊόντων.

 «Η Δημοκρατία των Αγροτών είναι αυτό ακριβώς που μαρτυρεί ο τίτλος της, μια δημοκρατία των αγροτών στην οποία παραγωγοί και καταναλωτές έχουν τον πρώτο λόγο. Πρόκειται ουσιαστικά για την πρώτη στη χώρα στεγασμένη λαϊκή αγορά, βιολογικών και παραδοσιακών ελληνικών προϊόντων, όπου οι παραγωγοί έχουν τη δυνατότητα να συστήσουν οι ίδιοι τα προϊόντα τους στους πελάτες, να αναπτύξουν μαζί τους μια σχέση εμπιστοσύνης και αλληλοσεβασμού. Σύντομα οι καταναλωτές  θα μπορούν να κάνουν και τη μαναβική τους 24 ώρες το 24ωρο με ένα… κλικ μέσω του e-shop, στην ηλεκτρονική διεύθυνση www.farmersrepublic.gr », σημείωσε ο Δημήτρης  Κουτσολιούτσος, πρόεδρος και διευθύνων σύμβουλος  του  Farmers Republic.
 

Ακολουθήστε το Agrocapital.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι τις ειδήσεις