Συνεργασία Κορρές - Avon στη Λατινική Αμερική

Μια ελληνική εταιρία, που μας έχει συνηθίσει σ΄ ευχάριστες εκπλήξεις, ακόμη και μέσα στην κρίση, κι ένας κολοσσός της Λατινικής Αμερικής ενώθηκαν χθες  με τα δεσμά του γάμου.

Τα προϊόντα Κορρές με στρατηγικό εταίρο την AVON Products, η οποία είναι  γνωστή και στην Ελλάδα, για τα καλλυντικά της, βάζουν πλώρη για να κατακτήσουν την αγορά της Λατινικής Αμερικής.

Τόσο ο διευθύνων σύμβουλος της εταιρίας Κορρές, Δημήτρης Βιδάκης, όσο κι CFO Χάρης Σταυρινουδάκης σε σημερινή συνάντηση με δημοσιογράφους στην Αθήνα, αναφέρθηκαν σε σημεία της στρατηγικής συνεργασίας, η οποία έκλεισε επισήμως χθες και προβλέπεται να διαρκέσει ως 14 χρόνια.

Εφόσον ο βίος είναι ανθόσπαρτος τότε παρέχεται το δικαίωμα στην AVON ν΄ αγοράσει μελλοντικά όλα τα δικαιώματα πνευματικής και βιομηχανικής ιδιοκτησίας των προϊόντων Κορρές για τη Λατινική Αμερική. Η εταιρία Κορρές θα εξακολουθήσει να παράγει όπως έκανε μέχρι σήμερα σε συνεργασία με τους Έλληνες παραγωγούς με συμβολαιακή γεωργία και μάλιστα σε ορισμένα δυναμικά προϊόντα, αναμένεται να βελτιώσει τον όγκο παραγωγής, ενώ θα υπάρξει παραγωγή παρόμοιων προϊόντων και στη Λατινική Αμερική.

Η συμφωνία - μαμούθ για την ελληνική εταιρία διασφαλίζει στην Κορρές έσοδα ύψους 11,5 εκατομμυρίων δολαρίων, τα οποία μεταφράζονται σε περίπου 8,5 εκατομμύρια ευρώ, μόνο για τους πρώτους 12 μήνες της συνεργασίας, τα οποία αντιστοιχούν στη διάθεση των εμπορικών σημάτων Κορρές στις χώρες της Λατινικής Αμερικής, καθώς και σε αμοιβές για την υποστήριξη της τοποθέτησης των προϊόντων Κορρές στις χώρες αυτές. Αναμένεται μάλιστα να σταλεί προσωπικό για τη μεταφορά τεχνογνωσίας.

Στη συνέχεια, θα καταβάλλονται δικαιώματα για τη χρήση πνευματικής και βιομηχανικής ιδιοκτησίας της ΚΟΡΡΕΣ βάσει της πορείας των πωλήσεων, καθώς και αμοιβές για συνεχιζόμενη παροχή υπηρεσιών υποστήριξης. Τα προϊόντα αναμένεται να κυκλοφορήσουν το 2015 στην αγορά, πιθανότατα πρώτα στη Βραζιλία.

 Η AVON είναι πολυεθνική εταιρεία με ηγετική θέση στο χώρο της ομορφιάς με συμβατικά μέσα και ετήσια έσοδα που αγγίζουν τα $11 δισ., ενώ τα προϊόντα της διατίθενται σε περισσότερες από 100 χώρες, μ' επιδείξεις, γι΄αυτό την αποκαλούν κι "εταιρία των γυναικών". Η Λατινική Αμερική αποτελεί τον μεγαλύτερο επιχειρηματικό χώρο που δραστηριοποιείται η AVON, από τον οποίο προέρχεται το 50% σχεδόν των εσόδων της.

«Η Λατινική Αμερική παρουσιάζει εξαιρετική δυναμική για τη βιομηχανία ομορφιάς και αποτελεί μία εκ των σημαντικότερων αγορών στο χαρτοφυλάκιο της AVON. Είμαι ιδιαίτερα χαρούμενη, που έχουμε τη δυνατότητα, μέσα από αυτή τη στρατηγική συνεργασία, να αξιοποιήσουμε το εκτεταμένο δίκτυο πωλήσεων και τις ικανότητές μας για να φέρουμε τις γυναίκες της Λατινικής Αμερικής κοντά στη φιλοσοφία και τα προϊόντα ΚΟΡΡΕΣ», σημείωσε η Sheri McCoy, υπεύθυνη της Avon Products, Inc.

«Η Λατινική Αμερική υπήρξε ανέκαθεν αγορά υψηλού ενδιαφέροντος για την Κορρές. Έχουμε τώρα μία μοναδική ευκαιρία να προσεγγίσουμε ένα ευρύ καταναλωτικό κοινό που υιοθετεί τις αξίες και τη φιλοσοφία μας. Η AVON είναι ένας στρατηγικός συνεργάτης που μπορεί να μας βοηθήσει να ξεκινήσουμε άλλο ένα υπέροχο ταξίδι. Παράλληλα, η συνεργασία αυτή  μας ενδυναμώνει και μας παρέχει επιπλέον δυνατότητες για την επαύξηση των αναπτυξιακών προοπτικών μας», τόνισε ο Γιώργος Κορρές, ιδρυτής της ΚΟΡΡΕΣ, ο οποίος βρίσκεται στην Αμερική.

Παράλληλα η Κορρές έχει προχωρήσει στην ίδρυση θυγατρικής της εταιρείας για Β. Αμερική και Καναδά. Η έναρξη λειτουργίας της εταιρείας, πραγματοποιήθηκε τον Ιανουάριο του 2014, με σκοπό τη διανομή των προϊόντων Κορρές απευθείας στην Αμερικανική αγορά. Με τη νέα αυτή δομή, ο Όμιλος Κορρές  θα συνεχίσει την επιτυχημένη πορεία του στην εν λόγω αγορά, υποστηρίζοντάς την με τα υφιστάμενα και νέα καινοτόμα προϊόντα του.

Η ΚΟΡΡΕΣ είναι ελληνική εταιρεία που ιδρύθηκε το 1996 και έχει τις ρίζες της στο παλαιότερο Ομοιοπαθητικό Φαρμακείο της Αθήνας. Οι αρχές που διέπουν τα προϊόντα ΚΟΡΡΕΣ, παραμένουν ίδιες από την εποχή του φαρμακείου: χρήση βοτάνων και φυσικών/βιολογικών συστατικών υψηλής ποιότητας, φόρμουλες φιλικές προς το δέρμα και το περιβάλλον με κλινικά ελεγμένη αποτελεσματικότητα, προσιτή τιμή, προσφέροντας τη δυνατότητα καθημερινής χρήσης και με χαρακτηριστική αισθητική που εμπνέει και «μας κάνει χαρούμενους». Το πρώτο προϊόν ΚΟΡΡΕΣ ήταν ένα αρωματικό σιρόπι για το λαιμό με μέλι και γλυκάνισο, εμπνευσμένο από το θερμαντικό ρακόμελο, που έφτιαχνε ο παππούς Γιώργος Κορρές στην ιδιαίτερη πατρίδα του, τη Νάξο. Σήμερα, η ΚΟΡΡΕΣ διαθέτει περισσότερα από 400 προϊόντα σε 30 χώρες παγκοσμίως.

Για περισσότερες πληροφορίες: www.korres.com
 

Ακολουθήστε το Agrocapital.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι τις ειδήσεις