CNH: Ο Gerrit Marx νέος διευθύνων σύμβουλος

Η CNH Industrial N.V. (NYSE:CNHI) ανακοινώνει τον διορισμό του Gerrit Marx στη θέση του CEO από την 1η Ιουλίου 2024. Διαδέχεται τον Scott Wine, το αίτημα του οποίου να αποχωρήσει από την Εταιρεία στο τέλος του τρέχοντος κύκλου τριετούς επιχειρηματικού σχεδίου για να ακολουθήσει άλλα ενδιαφέροντα, έγινε δεκτό από το Διοικητικό Συμβούλιο.

Ο κ. Marx επανέρχεται στην CNH από τον όμιλο Iveco, όπου ως Διευθύνων Σύμβουλος ηγήθηκε της πορείας της εν λόγω εταιρείας προς μια νέα εποχή συνδεσιμότητας, ενσωματώνοντας τις πιο πρόσφατες ψηφιακές τεχνολογίες και τεχνολογίες δεδομένων στην προσφορά προϊόντων της Iveco. 

Έχει επίσης προεδρεύσει του τομέα κίνησης της Iveco, επιβλέποντας τη μετάβασή του σε εναλλακτικά συστήματα κίνησης. Πριν από την πρώτη του συμμετοχή στην CNH τον Ιανουάριο του 2019, ο κ. Marx εργάστηκε για 20 χρόνια σε ανώτερες θέσεις στις εταιρείες McKinsey, Daimler Trucks και Bain Capital, ζώντας στη Βραζιλία, την Κίνα, την Ευρώπη και την Ιαπωνία.

Κατά τη διάρκεια των τριών και πλέον ετών της θητείας του κ. Wine ως CEO, η CNH έχει γίνει ένα καθαρό παιχνίδι για τη γεωργία και τις κατασκευές μετά την απόσχιση του ομίλου Iveco και είναι πλέον αποκλειστικά εισηγμένη στο Χρηματιστήριο της Νέας Υόρκης. 

Μεταξύ των επιτευγμάτων του, ο κ. Wine έχει επιτύχει τρία συνεχόμενα έτη ρεκόρ εσόδων και περιθωρίων EBIT, ενώ επέβλεψε τη βελτίωση των επιδόσεων του τομέα γεωργίας της εταιρείας, την ανάκαμψη του τομέα κατασκευών και την εξαγορά της Raven Industries, της επιχείρησης τεχνολογίας γεωργίας ακριβείας, το 2021. 

Σε αυτή την περίοδο η Εταιρεία υπερδιπλασίασε τις δαπάνες της για Ε&Α, δρομολόγησε φιλόδοξες πρωτοβουλίες βελτίωσης του περιθωρίου κέρδους και αύξησης της αξίας και μέχρι τον Μάιο του 2024 θα έχει επιστρέψει περισσότερα από 3 δισεκατομμύρια δολάρια στους μετόχους με τη μορφή μερισμάτων και επαναγοράς μετοχών.

Η πρόεδρος της CNH, Suzanne Heywood, σχολίασε: "Είμαστε στην ευχάριστη θέση να καλωσορίσουμε τον Gerrit πίσω στην CNH ως διευθύνοντα σύμβουλο. 

Προσβλέπουμε στο να μεταφέρει την ίδια ενέργεια και εστίαση που επέδειξε τόσο αποτελεσματικά όταν ηγήθηκε της Iveco, στο νέο του ρόλο, σε μια εποχή που η CNH πλοηγείται στον τρέχοντα καθοδικό κύκλο της τελικής αγοράς με έμφαση στη διαχείριση των αποθεμάτων και του κόστους, στην επέκταση των περιθωρίων κέρδους και στην αξιοποίηση του πλήρους δυναμικού της νεοσύστατης τεχνολογικής στοίβας. 

Εκ μέρους του Διοικητικού Συμβουλίου, θα ήθελα επίσης να ευχαριστήσω τον Scott Wine για την ηγεσία του και τη σημαντική συμβολή του στην πρόοδο της CNH αυτά τα χρόνια και να του ευχηθώ καλή επιτυχία στις μελλοντικές του προσπάθειες".

Με τον διορισμό του κ. Marx ως νέου Διευθύνοντος Συμβούλου της Εταιρείας να τίθεται σε ισχύ την 1η Ιουλίου 2024, το Διοικητικό Συμβούλιο αποφάσισε ότι η προγραμματισμένη για τις 21 Μαΐου 2024 παρουσίαση της Ημέρας Επενδυτών θα αναβληθεί για μεταγενέστερη ημερομηνία, ώστε να δοθεί η δυνατότητα στον κ. Marx να ηγηθεί του σχεδιασμού και των στόχων της Εταιρείας για την επόμενη φάση της ανάπτυξής της. Εν τω μεταξύ, τα οικονομικά αποτελέσματα του πρώτου τριμήνου της Εταιρείας θα παρουσιαστούν, όπως είχε προγραμματιστεί, σε τηλεδιάσκεψη στις 2 Μαΐου 2024 από τον κ. Wine, ο οποίος θα συνεχίσει ως Διευθύνων Σύμβουλος της Εταιρείας μέχρι το τέλος Ιουνίου.

Ακολουθήστε το Agrocapital.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι τις ειδήσεις