Συνεργασία negociant με τον οινοποιητικό συνεταιρισμό Coteaux de Visan

Έχοντας επεκτείνει το χαρτοφυλάκιο των εμφιαλωμένων οίνων νοτιοδυτικά της Γαλλίας με την απόκτηση του μεριδίου από τον έμπορο οινοποιό Claude Nicolas,

ο έμπορος (negociant) Raphael Michel επιστρέφει στο αρχικό οχυρό του, με την εδραίωση της προσφοράς του στην κοιλάδα του Ροδανού. Μπαίνοντας στην έδρα της Ένωσης Οινοποιητικών Συνεταιρισμών της Uzège, η εταιρεία του Raphaël Michel σύνηψε ιδιαίτερη συνεργασία με τον οινοποιητικό συνεταιρισμό της Coteaux de Visan για τη συγκομιδή του 2014.

Σύμφωνα με τη δήλωση του Raphael Michel, ο συνεταιρισμός δεν εκμεταλλεύεται παρά το 20% της δυναμικότητας του. Το 2014, 50.000 εκατόλιτρα οίνων από την κοιλάδα του Rhône θα πρέπει να γίνουν αντικείμενο εμπορίας (συμπεριλαμβανομένων τουλάχιστον 20.000 hl από τον συνεταιρισμό).

Ο Πρόεδρος του οινοποιητικού συνεταιρισμού της Visan, Gilles Ferlanda αναφέρει ότι "οι συνεργάτες βλέπουν μια πραγματική ευκαιρία με αυτήν την προσέγγιση. Η αποδοτικότητα της συνεργασίας είναι διασφαλισμένη. Αυτό θα μας κάνει πιο ανταγωνιστικούς και έτσι θα πληρώνουμε τους αμπελουργούς μας καλύτερα και γρηγορότερα". Ιδρυμένος το 1897, ο συνεταιρισμός του Visan περιλαμβάνει 180 μέλη (με 1.300 εκτάρια) και πωλεί κατά μέσο όρο ένα εκατομμύριο φιάλες AOC Côtes-du-Rhône Villages Visan (των οποίων ένα μέρος είναι βιολογικής παραγωγής από το έτος 2010).

Ακολουθήστε το Agrocapital.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι τις ειδήσεις