Όπλο κατά της κατάθλιψης η ζάχαρη

Πόσες φορές μετά από έναν έντονο καυγά με τον αγαπημένο μας κι ανάμεσα στα αναφιλητά μας, δεν έχουμε βρεθεί με ένα κουτί σοκολατάκια, τα οποία καταναλώνουμε σαν πασατέμπους ή με μια κούτα γλυκά στα γόνατα που καταβροχθίζουμε λαίμαργα, χωρίς ίχνος συναίσθησης και χωρίς πραγματικά να μας κάνουν να αισθανόμαστε καλύτερα;

Είναι αλήθεια, πως η κατανάλωση ζάχαρης και τροφών με υψηλό γλυκαιμικό δείκτη, όπως οι υδατάνθρακες, αυξάνουν τα επίπεδα ινσουλίνης και κατ’ επέκταση τις βαθμίδες σεροτονίνης, κάνοντάς μας πιο χαρούμενες και ικανοποιημένες.

πηγη:boro.gr

Ακολουθήστε το Agrocapital.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι τις ειδήσεις