Η δομή των φρούτων, των λαχανικών και διαφόρων βοτάνων

Πριν από αρκετούς αιώνες διατυπώθηκε για πρώτη φορά η θεωρία ότι καθετί που φυτρώνει στη φύση επιτελεί ένα συγκεκριμένο σκοπό στον ανθρώπινο οργανισμό.

Αυτό επιβεβαιώνεται εάν παρατηρήσει κανείς εξωτερικά ή εσωτερικά τη δομή των φρούτων, των λαχανικών και διαφόρων βοτάνων.
 

Μπανάνες για να χαμογελάτε: Η μπανάνα παρέχει μια πρωτεΐνη που ονομάζεται τρυπτοφάνη και η οποία, όταν διασπάται στον οργανισμό, μετατρέπεται σε σεροτονίνη, έναν νευροδιαβιβαστή που προωθεί την καλή διάθεση.
 

Αβοκάντο για υγιή μήτρα: Το αβοκάντο είναι πλούσιο σε φυλλικό οξύ, το οποίο μειώνει τον κίνδυνο δυσπλασίας στη μήτρα.
 

Σταφύλι για καλή αναπνοή: Η προανθοκυανιδίνη που περιέχει το κουκούτσι του σταφυλιού μειώνει την ένταση των συμπτωμάτων του άσθματος λόγω αλλεργίας.
 

Πιπερόριζα για καλύτερη πέψη: Η τζιντζερόλη, το βασικό δραστικό συστατικό της πιπερόριζας, προλαμβάνει τη ναυτία και διευκολύνει την πέψη.
 

Καρότο για υγιή μάτια: Το βήτα καροτένιο του λαχανικού μειώνει τον κίνδυνο καταρράκτη και εκφύλισης της ωχράς κηλίδας.

Ακολουθήστε το Agrocapital.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι τις ειδήσεις