Επειδή η θήκη είναι συνήθως πολύ κοντά στο «κλείσιμο» της πόρτας του ψυγείου, κάθε φορά που το ανοίγουμε και το κλείνουμε, τα εκθέτουμε σε άμεσες αλλαγές θερμοκρασίας.
Κι αυτό γιατί, σύμφωνα με τους ειδικούς στη συντήρηση τροφίμων, η συγκεκριμένη θέση είναι ό,τι πρέπει για να… χαλάνε τα αυγά πιο γρήγορα.
Συγκεκριμένα, επειδή η θήκη είναι συνήθως πολύ κοντά στο «κλείσιμο» της πόρτας του ψυγείου, κάθε φορά που το ανοίγουμε και το κλείνουμε, τα εκθέτουμε σε άμεσες αλλαγές θερμοκρασίας.
Αυτό συντελεί πολύ στο να χαλάνε γρηγορότερα, γι αυτό και οι ειδικοί συνιστούν, κατ΄αρχήν να τα αποθηκεύουμε μέσα στη συσκευασία τους και δεύτερον να τα τοποθετούμε στο πιο κρύο σημείο του ψυγείου.
Πηγή:stogiatro.gr
Ακολουθήστε το Agrocapital.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι τις ειδήσεις