Η κατανάλωση μπύρας αυξάνει την περιεκτικότητα του αίματος σε αλκοόλ κατά 0,08% και δίνει στον οργανισμό «μία μικρή ανύψωση από το κατώτατο όριο του πόνου» και ως εκ τούτου προσφέρει «μέτρια έως και μεγάλη μείωση στην ένταση του πόνου».
Μία … επαναστατική ανακάλυψη έκαναν επιστήμονες στο Πανεπιστήμιο του Γκρίνουιτς. Ερευνώντας τα στοιχεία δεκαοκτώ μελετών, διαπίστωσαν πως η μπύρα είναι πιο δραστικό … παυσίπονο από την παρακεταμόλη, που είναι η βάση των πιο διαδεδομένων φαρμακευτικών σκευασμάτων.
Όπως εξηγούν, η κατανάλωση μπύρας αυξάνει την περιεκτικότητα του αίματος σε αλκοόλ κατά 0,08% και δίνει στον οργανισμό «μία μικρή ανύψωση από το κατώτατο όριο του πόνου» και ως εκ τούτου προσφέρει «μέτρια έως και μεγάλη μείωση στην ένταση του πόνου».
«Τα ευρήματα δείχνουν ότι το αλκοόλ είναι ένα αποτελεσματικό αναλγητικό που παρέχει κλινικά σημαντική μείωση των επιπέδων του πόνου, πράγμα που θα μπορούσε να εξηγήσει την κατάχρηση αλκοόλ σε άτομα με χρόνιους και επίμονους πόνους, παρά τις πιθανές συνέπειες για την υγεία τους μακροχρόνια», εξηγεί ο επικεφαλής της μελέτης, δρ. Τρέβορ Τόμσον.
Δεν είναι σαφές, ωστόσο, εάν το αλκοόλ μειώνει το αίσθημα του πόνου επειδή επηρεάζει τους συγκεκριμένους υποδοχείς του εγκεφάλου ή επειδή ελαττώνει το άγχος, γεγονός που μας κάνει να πιστεύουμε ότι ο πόνος δεν είναι τόσο έντονος.
Πηγή:enikos.gr
Ακολουθήστε το Agrocapital.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι τις ειδήσεις